Poroa juurespedillä

Tämä ruoka voi olla myös vaihtoehto joulupöytään, jos halutaan vaihtelua joulukinkulle.
Poroa juurespedillä
Riista Riista Riista
4 HLÖ
45-60 MIN
AINEKSET
600g poron sisäfilettä
300g perunaa
100g porkkanaa
100g salottisipulia
3 oksaa tuoretta rakuunaa
1/2 l lihalientä
100g suppilovahveroita
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin juurespeti eli kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuutioi myös salottisipuli. Lado juurekset voideltuun vuokaan ja ripottele väliin sipulikuutiot.
2 Ripottele päälle rakuunaa, lisää lihaliemi ja laita 180 asteiseen uuniin 20 minuutin ajaksi.
3 Poista poronfileen pinnasta ohut kalvo ja ruskista file sekä suppilovahverot paistinpannulla. Lisää ne juuresten päälle uunivuokaan ja kypsennä ruokaa 180-asteisessa uunissa lisää noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö noin 52 C.
4 Tarjoa halutessasi lisänä raikasta salaattia.
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin juurespeti eli kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuutioi myös salottisipuli. Lado juurekset voideltuun vuokaan ja ripottele väliin sipulikuutiot.
2 Ripottele päälle rakuunaa, lisää lihaliemi ja laita 180 asteiseen uuniin 20 minuutin ajaksi.
3 Poista poronfileen pinnasta ohut kalvo ja ruskista file sekä suppilovahverot paistinpannulla. Lisää ne juuresten päälle uunivuokaan ja kypsennä ruokaa 180-asteisessa uunissa lisää noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö noin 52 C.
4 Tarjoa halutessasi lisänä raikasta salaattia.
AINEKSET
600g poron sisäfilettä
300g perunaa
100g porkkanaa
100g salottisipulia
3 oksaa tuoretta rakuunaa
1/2 l lihalientä
100g suppilovahveroita
Lisää muistilistaan