Poroa juurespedillä

Tämä ruoka voi olla myös vaihtoehto joulupöytään, jos halutaan vaihtelua joulukinkulle.

Poroa juurespedillä
logo

4 HLÖ

logo

1 h 0 min

AINEKSET

AINEKSET

  • 600g poron sisäfilettä

  • 300g perunaa

  • 100g porkkanaa

  • 100g salottisipulia

  • 3 oksaa tuoretta rakuunaa

  • 1/2 l lihalientä

  • 100g suppilovahveroita

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin juurespeti eli kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Kuutioi myös salottisipuli. Lado juurekset voideltuun vuokaan ja ripottele väliin sipulikuutiot.

    2. Ripottele päälle rakuunaa, lisää lihaliemi ja laita 180 asteiseen uuniin 20 minuutin ajaksi.

    3. Poista poronfileen pinnasta ohut kalvo ja ruskista file sekä suppilovahverot paistinpannulla. Lisää ne juuresten päälle uunivuokaan ja kypsennä ruokaa 180-asteisessa uunissa lisää noin 10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö noin 52 C.

    4. Tarjoa halutessasi lisänä raikasta salaattia.