Täyteläinen riistapata sinihomejuustolla

Sinihomejuusto tuo sopivasti suolaisuutta runsaan riistan makuun. Anna höyryävän pataruoan ja täyteläisen Nederburg-punaviinin hemmotella!
Riista Riista Riista
4 HLÖ
+ 60 MIN
1 Leikkaa liha kuutioiksi. Lohko sipuli ja kuutioi porkkanat.
2 Sekoita marinointia varten kulhossa punaviini, murskattu valkosipuli, rosmariini ja timjami. Lisää joukkoon lihakuutiot, sipulilohkot ja porkkanat ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 12 tuntia.
3 Nosta lihakuutiot marinadista ja kuivaa talouspaperilla.
4 Ruskista lihat öljyssä isossa padassa. Kaada marinadi päälle ja lisää vesi ja lihaliemi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1 ½–2 tuntia.
5 Ruskista paistinpannulla sienet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla ja lisää pataan. Sekoita sinihomejuusto, kerma, soija ja mustaherukkahyytelö mukaan pataan.
6 Anna hautua noin 5 minuuttia ja suurusta maissijauholla halutessasi.
7 Koristele persiljalla ja tarjoa paahdettujen vihannesten ja riisin kanssa.
Resepti: Louise Mérus
Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet.
3 dl täyteläistä punaviiniä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia
1 sipuli
2 porkkanaa
700 g riistan patalihaa (peuraa tai hirveä)
2 rkl öljyä paistamiseen
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai fondi
200 g herkkusieniä ja/tai kantarelleja
2 rkl voita
100 g sinihomejuustoa
2 dl kermaa
1 rkl soijaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä
maissijauhoa
suolaa, mustapippuria
persiljaa
Lisää muistilistaan

Suositukset