Omenasorsa

Sorsasta syntyy syksyinen juhlaruoka, jota täydentää hyvähappoinen ja keskitäyteläinen punaviini.
Omenasorsa + viinisuositus
Riistalinnut Riistalinnut Riistalinnut
4 HLÖ
+ 60 MIN
AINEKSET
2 sorsaa

1 purjo

1 pala juuriselleriä

1 porkkana

suolaa

pippuria
5–6 katajanmarjaa

Kastike
1 dl vettä

2 omenaa
2 dl kuohukermaa

suolaa

pippuria

½ dl calvadosta

(soijaa)

1 Jos käytät pakastetta, sulata kynityt sorsat jääkaapissa omassa astiassaan. Sulaminen kestää noin vuorokauden.
2 Ruskista sorsat voissa hienonnetun purjon, sellerin ja porkkanan
 kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää kevyesti murskatut katajanmarjat.
3 Paloittele sorsat isohkoihin osiin ja kääri folioon.

4 Kaada pannuun vettä ja keitä linnunpaistoliemi kokoon niin, että nestettä on pieni tilkka
jäljellä. Kuutioi omenat. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi 
kastike ja lisää omenakuutiot sekä calvados. Maista, lisää tarvittaessa tilkka soijaa.

5 Lisää sorsanliha kastikkeeseen ja anna hautua hiljalleen enintään 10 minuuttia.
Tarjoa perunalumen tai -soseen kanssa.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen

1 Jos käytät pakastetta, sulata kynityt sorsat jääkaapissa omassa astiassaan. Sulaminen kestää noin vuorokauden.
2 Ruskista sorsat voissa hienonnetun purjon, sellerin ja porkkanan
 kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää kevyesti murskatut katajanmarjat.
3 Paloittele sorsat isohkoihin osiin ja kääri folioon.

4 Kaada pannuun vettä ja keitä linnunpaistoliemi kokoon niin, että nestettä on pieni tilkka
jäljellä. Kuutioi omenat. Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi 
kastike ja lisää omenakuutiot sekä calvados. Maista, lisää tarvittaessa tilkka soijaa.

5 Lisää sorsanliha kastikkeeseen ja anna hautua hiljalleen enintään 10 minuuttia.
Tarjoa perunalumen tai -soseen kanssa.

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen

AINEKSET
2 sorsaa

1 purjo

1 pala juuriselleriä

1 porkkana

suolaa

pippuria
5–6 katajanmarjaa

Kastike
1 dl vettä

2 omenaa
2 dl kuohukermaa

suolaa

pippuria

½ dl calvadosta

(soijaa)

Lisää muistilistaan