Chimichurri-vegejauhisburgerit

Kesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimihurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje Sanpellegrinon virvoitusjuomille.
vegeburgeri ja sanpellegrino pompelmo
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
45-60 MIN
Chimichurri-kastike
1 ruukku korianteria
1/2 ruukku persiljaa
kourallinen tuoretta oreganoa
1/2 punainen chili
1 pieni kesäsipuli
2 valkosipulinkynttä
1-1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
Pikamarinoitu limepunasipuli
1 punasipuli
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 limen mehu
1 rkl valko- tai riisiviinietikkaa
Pihvit
250 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu)
1 pieni kesäsipuli varsineen
1/2 punainen chili siemenet poistettuna
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
rypsiöljyä grillaamiseen/paistamiseen
Lisäksi
4 persikkaa
4 sämpylää
salaatinlehtiä
vegaanista majoneesia
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin chimihurrikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Laita kastike jääkaappiin.
2 Valmista sitten marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita kannelliseen rasiaan marinadin ainesten kanssa. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään muiden aineiden valmistumisen ajaksi.
3 Valmista kasvisjauhispihvit. Silppua kesäsipuli ja chili. Yhdistä korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki. Sekoita sipulisilppu, chili, mausteet ja korppujauhoseos käsin vegejauhiksen sekaan ja muotoile pihveiksi. Valele pihvit öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi molemmin puolin (noin 3-5 minuuttia per puoli). Voit myös paistaa pihvit paistinpannulla.
4 Puolita persikat, poista kivi ja valele ne kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa molemmin puolin.
5 Paahda sämpylät grillissä. Täytä burgerit salaatilla, pihveillä, persikoilla, marinoidulla punasipulilla, chimichurrilla ja vegaanisella majoneesilla.
6 Nauti burgerit Sanpellegrino Pompelmo virvoitusjuoman kanssa, joka maistuu runsaan hedelmäiselle greipille.

Vinkki! Säilö ylimääräinen chimichurri jääkaappiin ja käytä vajaan viikon kuluessa. Kastike sopii hyvin esimerkiksi grillatun tai paistetun tofun kanssa, kasvispyöryköiden kylkeen tai pitaleipien täytteeksi.
 

Ohje: Chocochili-blogi

Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.

Tutustu Chocochili-blogiin
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin chimihurrikastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Laita kastike jääkaappiin.
2 Valmista sitten marinoitu punasipuli. Leikkaa sipuli renkaiksi ja laita kannelliseen rasiaan marinadin ainesten kanssa. Sekoita ja laita jääkaappiin tekeytymään muiden aineiden valmistumisen ajaksi.
3 Valmista kasvisjauhispihvit. Silppua kesäsipuli ja chili. Yhdistä korppujauhot ja vesi ja anna turvota hetki. Sekoita sipulisilppu, chili, mausteet ja korppujauhoseos käsin vegejauhiksen sekaan ja muotoile pihveiksi. Valele pihvit öljyllä ja grillaa ne kauniin värisiksi molemmin puolin (noin 3-5 minuuttia per puoli). Voit myös paistaa pihvit paistinpannulla.
4 Puolita persikat, poista kivi ja valele ne kevyesti rypsiöljyllä ja grillaa molemmin puolin.
5 Paahda sämpylät grillissä. Täytä burgerit salaatilla, pihveillä, persikoilla, marinoidulla punasipulilla, chimichurrilla ja vegaanisella majoneesilla.
6 Nauti burgerit Sanpellegrino Pompelmo virvoitusjuoman kanssa, joka maistuu runsaan hedelmäiselle greipille.

Vinkki! Säilö ylimääräinen chimichurri jääkaappiin ja käytä vajaan viikon kuluessa. Kastike sopii hyvin esimerkiksi grillatun tai paistetun tofun kanssa, kasvispyöryköiden kylkeen tai pitaleipien täytteeksi.
 

Ohje: Chocochili-blogi

Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.

Tutustu Chocochili-blogiin
Chimichurri-kastike
1 ruukku korianteria
1/2 ruukku persiljaa
kourallinen tuoretta oreganoa
1/2 punainen chili
1 pieni kesäsipuli
2 valkosipulinkynttä
1-1 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
Pikamarinoitu limepunasipuli
1 punasipuli
1 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
2 limen mehu
1 rkl valko- tai riisiviinietikkaa
Pihvit
250 g vegejauhista (esim. Pirkka tai Muu)
1 pieni kesäsipuli varsineen
1/2 punainen chili siemenet poistettuna
1/2 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl jauhettua korianteria
rypsiöljyä grillaamiseen/paistamiseen
Lisäksi
4 persikkaa
4 sämpylää
salaatinlehtiä
vegaanista majoneesia
Lisää muistilistaan
  • Juomasuositus