Dukkah - grillattu maalaisleipä

Maalaisleipä saa upean aromin Dukkah-mausteseoksesta. Voit käyttää sitä myös salaattien mausteeksi.

logo

0 h 15 min

AINEKSET

  • 1 pussi (80 g) hasselpähkinöitä

  • 1 pussi (80 g) cashewpähkinöitä

  • 1 pussi (80 g) kuorittuja manteleita

  • 2 rkl korianterinsiemeniä

  • 1 rkl (juusto)kuminaa

  • 1 ½ dl seesaminsiemeniä

  • 1 tl mustapippuria

  • 2 tl sormisuolaa

  • Lisäksi: valmista maalaisleipää

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda pähkinöitä, manteleita, korianterinsiemeniä ja kuminaa paistinpannulla kunnes pähkinät saavat hieman väriä. Jauha seos tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.

    2. Paahda seesaminsiemenet kullanruskeiksi ja yhdistä rouheeseen.

    3. Mausta dukkah suolalla ja pippurilla.

    4. Tarjoa dukkahia grillissä paahdetun maalaisleivän ja oliiviöljy-balsamicoseoksen kanssa.

Resepti

Ruokatoimittaja Tiina Rantanen