Hedelmäinen parmesansalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.
Hedelmäinen parmesansalaatti + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
2 HLÖ
30-45 MIN
Ainekset:
200 g rapeaa salaattia
200 g parmesaania
1 dl viinirypäleitä
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl pinjansiemeniä
2 siivua maalaisleipää
1 tl kuminaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
hunajaa
oliiviöljyä
Valmistusohjeet:
1 Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
2 Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.
3 Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.
4 Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti ja kuva

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

www.jotainmaukasta.fi
Valmistusohjeet:
1 Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla hieman ruskettuneiksi.
2 Leikkaa maalaisleipä isoiksi kuutioiksi ja kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Rouhi kuminansiemeniä morttelissa ja lisää ne sekä maalaisleivät palaset paistinpannulle. Paista palat rapeiksi ja hieman ruskettuneiksi.
3 Huuhtele salaatit, rypäleet ja viikunat. Rouhi parmesaani paloiksi.
4 Kokoa ainekset laakeaan astiaan salaatiksi. Valuta päälle hunajaa sekä oliiviöljyä ja pirskota päälle hieman valkoviinietikkaa. Mausta salaatti muutamalla rouhaisulla mustapippuria.
Ruokatoimittaja Mari Moilanen
Resepti ja kuva

Ruokatoimittaja Mari Moilanen

www.jotainmaukasta.fi
Ainekset:
200 g rapeaa salaattia
200 g parmesaania
1 dl viinirypäleitä
2-3 tuoretta viikunaa
½ dl pinjansiemeniä
2 siivua maalaisleipää
1 tl kuminaa
mustapippuria
valkoviinietikkaa
hunajaa
oliiviöljyä