Hedelmäinen sinihomejuustosalaatti ja pippurijogurtti

Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
Hedelmainen sinihomejuustosalaatti ja luomucava
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
30-45 MIN
1 Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.
2 Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.
3 Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.
4 Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.
5 Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.
6 Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.
7 Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.
Viini-lehden täydellinen illallinen

Keittiömestari, ravintoloitsija Arto Rastas suunnitteli Viini-lehdelle upean neljän ruokalajin illallisen loppuvuoden juhliin. Alkupalaksi nautitaan hedelmäistä punakaali-sinihomesalaattia. Resepti ja viinisuositus on julkaistu Viini-lehden marraskuun numerossa.

Salaattipohja
1/4 punakaali
1 dl tuoreita taateleita
2 päärynää
2 endiiviä
200 g sinihomejuustoa
Mausteliemi
1 1/2 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl väkiviinaetikkaa
Pippurijogurtti
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
Koristeluun: tuoreita yrttejä tai krasseja
Lisää muistilistaan

Suositukset