Codorníun puolikuivan luomucavan makea omenaisuus ja mausteisuus sointuvat suolaisen makean annoksen makuihin erinomaisesti. Katso keittiömestari Arto Rastaan Viini-lehdelle suunnittelema resepti.
Kiehauta mausteliemen vesi, sokeri ja etikka.
Suikaloi punakaali hyvin ohueksi ja kaada liemi kaalisuikaleiden päälle. Anna pehmentyä 20 minuuttia, mieluiten pari tuntia.
Poista taateleista kivet ja leikkaa paloiksi. Kuori ja paloittele päärynät.
Asettele endiivin lehdet yksitellen uunipellille. Täytä ne valutetulla punakaalilla, taateleilla ja päärynällä. Ripottele pintaan sinihomejuusto.
Grillaa nopeasti uunin grillivastuksen alla 220 asteessa, kunnes juusto on hieman ruskettunut.
Sekoita pippurijogurtin ainekset keskenään.
Tarjoile täytetyt endiivit pippurijogurtin ja tuoreiden yrttien kanssa.
Tämä Viola Virtamon panzanella eli leipäsalaatti sisältää pinaattia, mangoldia ja kesäkurpitsaa. Vihreiden vihannesten aromit ja sitruunainen yrttivinaigrette toimivat täydellisesti Nederburg Sauvignon Blanc -valkoviinin raikkaan hapokkuuden kanssa.
Katso reseptiHuippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso reseptiMakumatka Laosiin! Superhelppo Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista.
Katso resepti