Helpot hernepestopatongit

Hernepestolla täytetyt patongit on versio perinteisemmistä valkosipulivoipatongeista – näissä maistuu kesä, sitruuna ja tuoreet yrtit. Katso Chocochili-blogin ohje SanPellegrino Limonatalle.

patonki
logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Pesto

AINEKSET

  • 1/2 dl herneitä

  • 1/2 dl cashewpähkinöitä (voit korvata auringonkukansiemenillä, pinjansiemenillä tai manteleilla)

  • 1 pieni ruukku basilikaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 1 sitruunan raastettu kuori

  • 1/3 sitruunan mehu

  • 1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

  • suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Soseuta kaikki peston aineet karkeaksi pestoksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa tilkka oliiviöljyä, jotta peston koostumus on sopivan notkea.

Lisäksi

AINEKSET

  • 2 esipaistettua patonkia

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuumenna uuni (200°C).

    2. Viillä patonkeihin veitsellä viiltoja lähes pohjaan asti niin, että palat pysyvät kuitenkinhyvin toisissaan kiinni.

    3. Täytä viillot pestolla.

    4. Paista patonkeja uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä.

    5. Tarjoa SanPellegrino Limonata -sitruunavirvoitusjuoman kanssa.