"Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje.
Lue lisää parsan käsittelystä ja sen yhdistämisestä viiniin.
Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.
Laita muut aineet korkeaan kapeaan kulhoon ja käynnistä sauvasekoitin. Kaada ohuena norona voi muiden aineiden sekaan samalla koko ajan vatkaten.
Tarkista maku ja tarjoile pian. Kylmänä tämä on kamalaa!
Osta yksi nippu vihreitä parsoja. Katkaise käsin tai leikkaa puisevat päädyt pois.
Kuori kevyesti ja laita suolaveteen kiehumaan noin neljäksi minuutiksi, tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava 2017)
Raikas ja mineraalinen Chablis-valkoviini Ranskasta on erinomainen viini karvaita makuja ja happoja sisältävälle parsalle. Lue vinkit parsan ja viinin yhdistämiseen sekä 3 vinkkiä parsan käsittelyyn.
Lue lisääRuokavaikuttaja Mari Moilasen pohjaton piirakka on monipuolinen tarjottava, jota Laroche Chardonnay L -valkoviinin napakka hedelmäisyys tukee.
Katso reseptiHennonmakuinen parsa kaipaa vierelleen kepeän viinin kuten hapokkaan Sauvignon Blancin tai laadukkaan kuohuviinin.
Katso reseptiKeväinen parsa vaatii hieman karvaan makunsa takia paljon viinikumppaniltaan. Valitse parsalle kevyen raikas ja aromikas valkoviini tai pirteästi kupliva kuohuviini.
Lue lisää