Hollandaisekastike ja parsaa

"Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje Annin Ruokakirjasta.
Hollandaisekastike ja parsaa + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
2 HLÖ
15-30 MIN
Parsat
1 Osta yksi nippu vihreitä parsoja. Katkaise käsin tai leikkaa puisevat päädyt pois.
2 Kuori kevyesti ja laita suolaveteen kiehumaan noin neljäksi minuutiksi, tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Hollandaise-kastike
1 Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.
2 Laita muut aineet korkeaan kapeaan kulhoon ja käynnistä sauvasekoitin. Kaada ohuena norona voi muiden aineiden sekaan samalla koko ajan vatkaten.
3 Tarkista maku ja tarjoile pian. Kylmänä tämä on kamalaa!
Resepti: Anni Hautala
Resepti: Anni Hautala
Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava)
1 nippu parsaa
Hollandaise
120 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl valkoviinietikkaa
1/2-1 tl suolaa
Lisää muistilistaan

Suositukset