Hollandaisekastike ja parsaa

"Olen tehnyt hollandaisekastikkeen joskus 'oikealla' tavalla ja kokeiltuani tätä reseptiä en enää koskaan aio käyttää aikaani sen oikean version tekemiseen" Katso radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan helppo hollandaisekastikkeen ohje Annin Ruokakirjasta.
Hollandaisekastike ja parsaa + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
2 HLÖ
15-30 MIN
1 nippu parsaa
Hollandaise
120 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl valkoviinietikkaa
1/2-1 tl suolaa
Parsat
1 Osta yksi nippu vihreitä parsoja. Katkaise käsin tai leikkaa puisevat päädyt pois.
2 Kuori kevyesti ja laita suolaveteen kiehumaan noin neljäksi minuutiksi, tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Hollandaise-kastike
1 Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.
2 Laita muut aineet korkeaan kapeaan kulhoon ja käynnistä sauvasekoitin. Kaada ohuena norona voi muiden aineiden sekaan samalla koko ajan vatkaten.
3 Tarkista maku ja tarjoile pian. Kylmänä tämä on kamalaa!
Resepti: Anni Hautala
Resepti: Anni Hautala Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava) Tutustu kirjaan
Parsat
1 Osta yksi nippu vihreitä parsoja. Katkaise käsin tai leikkaa puisevat päädyt pois.
2 Kuori kevyesti ja laita suolaveteen kiehumaan noin neljäksi minuutiksi, tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.
Hollandaise-kastike
1 Sulata voi kattilassa ja anna kiehahtaa.
2 Laita muut aineet korkeaan kapeaan kulhoon ja käynnistä sauvasekoitin. Kaada ohuena norona voi muiden aineiden sekaan samalla koko ajan vatkaten.
3 Tarkista maku ja tarjoile pian. Kylmänä tämä on kamalaa!
Resepti: Anni Hautala
Resepti: Anni Hautala Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava) Tutustu kirjaan
1 nippu parsaa
Hollandaise
120 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
1 tl valkoviinietikkaa
1/2-1 tl suolaa
Lisää muistilistaan