Kesäinen kasvissalaatti

Keittiömestari Pekka Terävän käsialaa oleva sesonkisalaatti on kaunis alkuruoka, jolle laadukas Chablis-valkoviini tuo ryhdikkyyttä.
Kesäinen kasvissalaatti + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
45-60 MIN
Tähän reseptiin kannattaa rohkeasti soveltaa kulloinkin saatavilla olevia kauden parhaita kasviksia.
1 avomaankurkku
1 nippu pieniä porkkanoita
1 kukkakaali
1 nippu kevätsipulia
1 kpl (nuorta) purjoa
100 g varhaisperunoita
1 dl kuohukermaa
Voita
Suolaa, sokeria
Haluamiasi yrttejä
1 Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2 Pese purjot ja leikkaa vihreä osa pois. Grillaa grillissä mustaksi ja poista ulommainen mustunut osa. Mausta suolalla ja tilkalla öljyä, pidä lämpimänä.
3 Pese porkkanat ja avomaankurkku ja paista pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon kevätsipulia pieneksi silputtuna. Mausta suolalla ja sokerilla.
4 Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi ja paista pannulla nopeasti öljyn kera. Mausta suolalla ja muutamalla nokareella voilla. Lisää kerma joukkoon ja anna kiehahtaa.
5 Yhdistä salaatiksi ja tarjoile yrteillä viimeisteltynä.
1 Pese perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2 Pese purjot ja leikkaa vihreä osa pois. Grillaa grillissä mustaksi ja poista ulommainen mustunut osa. Mausta suolalla ja tilkalla öljyä, pidä lämpimänä.
3 Pese porkkanat ja avomaankurkku ja paista pannulla kypsiksi. Lisää joukkoon kevätsipulia pieneksi silputtuna. Mausta suolalla ja sokerilla.
4 Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi ja paista pannulla nopeasti öljyn kera. Mausta suolalla ja muutamalla nokareella voilla. Lisää kerma joukkoon ja anna kiehahtaa.
5 Yhdistä salaatiksi ja tarjoile yrteillä viimeisteltynä.
Tähän reseptiin kannattaa rohkeasti soveltaa kulloinkin saatavilla olevia kauden parhaita kasviksia.
1 avomaankurkku
1 nippu pieniä porkkanoita
1 kukkakaali
1 nippu kevätsipulia
1 kpl (nuorta) purjoa
100 g varhaisperunoita
1 dl kuohukermaa
Voita
Suolaa, sokeria
Haluamiasi yrttejä