Kevätpiiras

Tämä helppo vihannespiirakka syntyy valmiista lehtitaikinasta, joka täytetään ricottajuustolla ja pestolla. Nauti ranskalaisen luomuroseeviinin kanssa.
kevätpiiras
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
8+ HLÖ
45-60 MIN
Ainekset:
600 g lehtitaikinaa
1 kananmuna
1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
250 g ricottaa
190 g pestoa
1 iso kesäkurpitsa
1 kpl (200 g) esikypsytetty maissi
kourallinen tuoreita herneitä
(sitruuna)
tuoreita yrttiä esim. basilikaa ja lehtipersiljaa
oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusohjeet:
1 Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen. Kauli lehtitaikina noin 35x20 cm leveäksi ja leikkaa reunoista kauttaaltaan 1 cm kehys ja taita kohti keskustaa. Pistele pohja haarukalla, voitele haarukalla vatkatulla kananmunalla ja ripottele seesaminsiemenet reunoille. Esipaista uunipellillä noin 20 minuuttia kullanruskeaksi. Jos pohja kohoaa, voit painella sen tasaiseksi ennen täyttämistä.
2 Sekoita ricotta ja pesto keskenään. Pilko kesäkurpitsa ja maissi haluamasi muotoisiksi paloiksi ja paista ne öljyssä grillipannulla. Halutessasi voit myös paistaa sitruunan lohkoina.
3 Levitä ricottaseos piirakkapohjalle ja asettele vihannekset päälle. Tämän jälkeen piirasta ei tarvitse paistaa enää uunissa. Viimeistele yrteillä.
4 Nauti ranskalaisen biodynaamisen alkuviinin Cazes Cap au Sud Rosén kanssa.
Tara Junker
Ohje ja kuva: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
Valmistusohjeet:
1 Laita uuni lämpenemään 220°C asteeseen. Kauli lehtitaikina noin 35x20 cm leveäksi ja leikkaa reunoista kauttaaltaan 1 cm kehys ja taita kohti keskustaa. Pistele pohja haarukalla, voitele haarukalla vatkatulla kananmunalla ja ripottele seesaminsiemenet reunoille. Esipaista uunipellillä noin 20 minuuttia kullanruskeaksi. Jos pohja kohoaa, voit painella sen tasaiseksi ennen täyttämistä.
2 Sekoita ricotta ja pesto keskenään. Pilko kesäkurpitsa ja maissi haluamasi muotoisiksi paloiksi ja paista ne öljyssä grillipannulla. Halutessasi voit myös paistaa sitruunan lohkoina.
3 Levitä ricottaseos piirakkapohjalle ja asettele vihannekset päälle. Tämän jälkeen piirasta ei tarvitse paistaa enää uunissa. Viimeistele yrteillä.
4 Nauti ranskalaisen biodynaamisen alkuviinin Cazes Cap au Sud Rosén kanssa.
Tara Junker
Ohje ja kuva: Tara Junker

Helsinkiläinen ravitsemustieteilijä ja reseptitaitaja on julkaissut useita kasvisruoka-aiheisia kirjoja. Seuraa Taran reseptiikkaa Instagramissa @tarajunker

Tutustu Taran kirjoihin
Ainekset:
600 g lehtitaikinaa
1 kananmuna
1 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
250 g ricottaa
190 g pestoa
1 iso kesäkurpitsa
1 kpl (200 g) esikypsytetty maissi
kourallinen tuoreita herneitä
(sitruuna)
tuoreita yrttiä esim. basilikaa ja lehtipersiljaa
oliiviöljyä paistamiseen