Kimchi Hot Dog Deluxe

Kimchi-hodareiden tulisuutta tasapainottaa pirteän puolikuiva Chill Out Catarrato Zibibbo -uutuusvalkoviini Italiasta. Tutustu kokki Linnea Vihosen resepteihin!
Kimchi Hot Dog Deluxe
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
6-8 HLÖ
30-45 MIN
Ainekset:
6 Hot Dog -sämpylää
Misomajoneesia (ks ohje alla)
Srirachajogurttia (ks ohje alla)
Kimchiä (ks ohje alla)
1 nippu vihreää parsaa
2 L vettä
2 tl suolaa
300 g punakaali
2 rkl tummaa seesamiöljyä
½ limen mehu ripaus suolaa
KORISTELUUN:
1 ruukku korianteria
pala tuoretta piparjuurta
paahdettuja seesaminsiemeniä
chilejä, ohueksi leikattuina
Misomajoneesi
2 dl majoneesia
2 tl vaaleaa misotahnaa
loraus limen mehua
ripaus suolaa
Srirachajogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl Sriracha-kastiketta
Kimchi
1 L vettä
3 rkl suolaa
400 g kiinankaalia
Gochujang-kastike (Kimchiä varten)
2 rkl Gochujang-tahnaa (korealainen chilitahna, jota saa ruokakaupoista)
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sushietikkaa
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Kimchi
1 Valmista aluksi Kimchi eli halkaise kiinankaali, leikkaa paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta vesi ja suola ja kaada kaalinpalojen päälle. Anna levätä suolakylvyssä n. 10–15 minuuttia.
2 Tee Gochujang-kastike eli sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3 Valuta kiinankaaleista vesi ja huuhtele nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Purista kuivaksi ja sekoita 2–3 rkl Gochujang-kastiketta kaalin joukkoon. Säästä loppukastike hodareiden viimeistelyyn.
4 Vinkki! Valmista kimchiä kerralla isompi satsi ja säilö puhtaisiin, ilmatiiviisiin purkkeihin. Täydellinen lahja kesän vierailuille!
Hodarit
1 Kiehauta vesi ja suola. Napsaise parsoista pari senttiä kannasta pois ja keitä koosta riippuen 1–2 minuuttia.
2 Tee misomajoneesi eli sekoita ainekset keskenään. Tee myös Srirachajogurtti eli sekoita ainekset keskenään.
3 Valmista punakaali. Leikkaa kaali lohkoiksi ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi. Marinoi tummalla seesamiöljyllä ja limenmehulla. Vinkki! Kokeile myös muita kaaleja, kuten varhaiskaalia, valkokaalia tai kyssäkaalia.
4 Kokoa annos eli asettele korianterinvarsia alimmaiseksi, nosta päälle seesamipunakaali, kimchiä ja vihreät parsat.
5 Viimeistele misomajoneesilla ja srirachajogurtilla. Koristele ohuilla chiliviipaleilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienoksi raastetulla piparjuurella. Vinkki! Briossitaikinaan leivotut hot dog -sämpylät ovat ehdottomasti maukkaimpia. Kokeile Leipomo Väyrysen briossihodarisämpylöitä!

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Kimchi
1 Valmista aluksi Kimchi eli halkaise kiinankaali, leikkaa paloiksi ja laita kulhoon. Kiehauta vesi ja suola ja kaada kaalinpalojen päälle. Anna levätä suolakylvyssä n. 10–15 minuuttia.
2 Tee Gochujang-kastike eli sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3 Valuta kiinankaaleista vesi ja huuhtele nopeasti siivilässä kylmän veden alla. Purista kuivaksi ja sekoita 2–3 rkl Gochujang-kastiketta kaalin joukkoon. Säästä loppukastike hodareiden viimeistelyyn.
4 Vinkki! Valmista kimchiä kerralla isompi satsi ja säilö puhtaisiin, ilmatiiviisiin purkkeihin. Täydellinen lahja kesän vierailuille!
Hodarit
1 Kiehauta vesi ja suola. Napsaise parsoista pari senttiä kannasta pois ja keitä koosta riippuen 1–2 minuuttia.
2 Tee misomajoneesi eli sekoita ainekset keskenään. Tee myös Srirachajogurtti eli sekoita ainekset keskenään.
3 Valmista punakaali. Leikkaa kaali lohkoiksi ja leikkaa mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi. Marinoi tummalla seesamiöljyllä ja limenmehulla. Vinkki! Kokeile myös muita kaaleja, kuten varhaiskaalia, valkokaalia tai kyssäkaalia.
4 Kokoa annos eli asettele korianterinvarsia alimmaiseksi, nosta päälle seesamipunakaali, kimchiä ja vihreät parsat.
5 Viimeistele misomajoneesilla ja srirachajogurtilla. Koristele ohuilla chiliviipaleilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja hienoksi raastetulla piparjuurella. Vinkki! Briossitaikinaan leivotut hot dog -sämpylät ovat ehdottomasti maukkaimpia. Kokeile Leipomo Väyrysen briossihodarisämpylöitä!

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Ainekset:
6 Hot Dog -sämpylää
Misomajoneesia (ks ohje alla)
Srirachajogurttia (ks ohje alla)
Kimchiä (ks ohje alla)
1 nippu vihreää parsaa
2 L vettä
2 tl suolaa
300 g punakaali
2 rkl tummaa seesamiöljyä
½ limen mehu ripaus suolaa
KORISTELUUN:
1 ruukku korianteria
pala tuoretta piparjuurta
paahdettuja seesaminsiemeniä
chilejä, ohueksi leikattuina
Misomajoneesi
2 dl majoneesia
2 tl vaaleaa misotahnaa
loraus limen mehua
ripaus suolaa
Srirachajogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl Sriracha-kastiketta
Kimchi
1 L vettä
3 rkl suolaa
400 g kiinankaalia
Gochujang-kastike (Kimchiä varten)
2 rkl Gochujang-tahnaa (korealainen chilitahna, jota saa ruokakaupoista)
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl vettä
1 rkl sokeria
1 tl sushietikkaa
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • Testaa myös

    Maapähkinävoi–ponzu tofua, rapeaa salaattia, chiliä ja suolapähkinää

    Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.