Kurpitsarisotto alla Pasqua

Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä. Pinnalle sopivat vaikkapa Prosciutto-kinkku sekä murskatut amarettikeksit.
Kurpitsarisoton ohje + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
+ 60 MIN
Risotto
2 dl Carnaroli-riisiä
2,5 dl esim. Pasqua Prosecco -valkoviiniä
100 g voita
n. 2-3 dl kasvislientä
1/2 dl sipulipyrettä
100 g Grana Padano-juustoa
2 dl kurpitsasosetta
Sipulipyre
2 kookasta tai 4 pientä salottisipulia
loraus oliiviöljyä
Kurpitsasose
1 pieni hokkaidokurpitsa
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin kurpitsasose: Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa puolikas vielä halki. Laita palaset 200 asteiseen uuniin ja anna kurpitsalihan kypsyä 30 minuutin ajan. Kaavi liha kuorista ja soseuta sileäksi tehosekoittimella.
2 Tee sitten sipulipyre: Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja laita sipulit öljyyn kypsymään hyvin miedolle lämmölle kannen alle tunnin ajaksi. Soseuta kypsät sipulit sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
3 Valmista risotto: Kuumenna riisiä puukauhalla sekoitellen ilman öljyä kasarissa, kunnes se on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon prosecco ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini alkaa olla imeytynyt. Lisää sipulipyre ja kaksi desilitraa kuumaa kasvislientä. Lisää voi ja ripaus suolaa. Sekoittele reippaasti ja voimakkaasti vispilällä, näin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää raastettu Grana Padano -juusto.
4 Kun kasvisliemi alkaa olla imeytynyt, lisää kurpitsasose ja tarvittaessa hieman kasvislientä. Sekoita, maista maku ja mausta risotto suolalla. Risotto on sopivan kypsää 16-18 minuutissa. Älä ylikypsennä, risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.
Vinkki!

Koristele rapeaksi paistetuilla pekoninpaloilla tai Prosciutto-kinkulla sekä murskatuilla amarettikekseillä. Lue lisää maailman parhaan risoton valmistuksesta.

Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen bravuureita ovat risotot. Tietenkin al dente eli sopivalla purutuntumalla.

www.jotainmaukasta.fi
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin kurpitsasose: Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja leikkaa puolikas vielä halki. Laita palaset 200 asteiseen uuniin ja anna kurpitsalihan kypsyä 30 minuutin ajan. Kaavi liha kuorista ja soseuta sileäksi tehosekoittimella.
2 Tee sitten sipulipyre: Kuori ja pilko sipuli pieniksi paloiksi. Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja laita sipulit öljyyn kypsymään hyvin miedolle lämmölle kannen alle tunnin ajaksi. Soseuta kypsät sipulit sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
3 Valmista risotto: Kuumenna riisiä puukauhalla sekoitellen ilman öljyä kasarissa, kunnes se on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon prosecco ja sekoittele risottoa vispilällä, kunnes viini alkaa olla imeytynyt. Lisää sipulipyre ja kaksi desilitraa kuumaa kasvislientä. Lisää voi ja ripaus suolaa. Sekoittele reippaasti ja voimakkaasti vispilällä, näin rakenteesta muodostuu kermainen. Lisää raastettu Grana Padano -juusto.
4 Kun kasvisliemi alkaa olla imeytynyt, lisää kurpitsasose ja tarvittaessa hieman kasvislientä. Sekoita, maista maku ja mausta risotto suolalla. Risotto on sopivan kypsää 16-18 minuutissa. Älä ylikypsennä, risoton kuuluu olla löysää ja riisissä tulee olla purutuntumaa.
Vinkki!

Koristele rapeaksi paistetuilla pekoninpaloilla tai Prosciutto-kinkulla sekä murskatuilla amarettikekseillä. Lue lisää maailman parhaan risoton valmistuksesta.

Resepti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen bravuureita ovat risotot. Tietenkin al dente eli sopivalla purutuntumalla.

www.jotainmaukasta.fi
Risotto
2 dl Carnaroli-riisiä
2,5 dl esim. Pasqua Prosecco -valkoviiniä
100 g voita
n. 2-3 dl kasvislientä
1/2 dl sipulipyrettä
100 g Grana Padano-juustoa
2 dl kurpitsasosetta
Sipulipyre
2 kookasta tai 4 pientä salottisipulia
loraus oliiviöljyä
Kurpitsasose
1 pieni hokkaidokurpitsa
Lisää muistilistaan