Maapähkinävoi–ponzu tofua, rapeaa salaattia, chiliä ja suolapähkinää

Sormisyötävän tofuannoksen maustaa helppo maapähkinävoi-ponzukastike. Nauti makean suolainen annos Chill Out roseeviinin kanssa.

ruoka-annos ja viinilasi
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
Ainekset:
½ kurkku
1 punainen chili
10 pieniä salaatinlehtiä
1 pkt Jalotofu Paahtopalat Valkosipuli & Savupaprika
1 rkl rypsiöljyä
1–2 rkl maapähkinävoi-ponzukastiketta
½ limen mehu
ripaus suolaa
1 dl suolapähkinöitä, murskattuina
1 dl hienonnettua tuoretta minttua
koristeluun: granaattiomenansiemeniä
Maapähkinävoi-ponzukastike
6 rkl maapähkinävoita
6 rkl Ponzu-kastiketta (esim. Kikkoman)
2 rkl vettä
Valmistusohjeet:
1 Kuutio kurkku mahdollisimman pieneksi. Siivuta chili ohueksi. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille.
2 Valmista maapähkinävoi-ponzukastike eli sekoita kaikki ainekset hyvin ja lisää tarvittaessa vettä. Koostumuksen kuuluu olla paksua mutta helposti levittyvää.
3 Kuumenna öljy pannulla ja lisää revityt tofut. Paista muutama minuutti, kunnes tofu on saanut väriä. Mausta maapähkinävoi-ponzukastikkeella, limenmehulla ja ripauksella suolaa.
4 Nosta ruokalusikallinen tofua salaatinlehdelle ja kruunaa maapähkinävoi-ponzukastikkeella. Ripottele päälle ruokalusikallinen kurkkukuutioita, ohueksi leikattua chiliä sekä murskattuja suolapähkinöitä.
5 Viimeistele tuoreella, hienonnetulla mintulla ja granaattiomenansiemenillä.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Valmistusohjeet:
1 Kuutio kurkku mahdollisimman pieneksi. Siivuta chili ohueksi. Revi salaatinlehdet tarjoiluvadille.
2 Valmista maapähkinävoi-ponzukastike eli sekoita kaikki ainekset hyvin ja lisää tarvittaessa vettä. Koostumuksen kuuluu olla paksua mutta helposti levittyvää.
3 Kuumenna öljy pannulla ja lisää revityt tofut. Paista muutama minuutti, kunnes tofu on saanut väriä. Mausta maapähkinävoi-ponzukastikkeella, limenmehulla ja ripauksella suolaa.
4 Nosta ruokalusikallinen tofua salaatinlehdelle ja kruunaa maapähkinävoi-ponzukastikkeella. Ripottele päälle ruokalusikallinen kurkkukuutioita, ohueksi leikattua chiliä sekä murskattuja suolapähkinöitä.
5 Viimeistele tuoreella, hienonnetulla mintulla ja granaattiomenansiemenillä.

Katso kaikki Linnean suunnittelemat viisi ruoka-annosta Chill Out -viineille.

Linnea Vihonen
Ohje: Linnea Vihonen

Ruokaohjelmista ja -lehdistä tuttu kokki Linnea Vihonen rakastaa retkeilyä ja ruoan laittamista luonnossa. Sesonkien kunnioittaminen ja vastuullisuus ovat hänelle tärkeitä arvoja.

Ainekset:
½ kurkku
1 punainen chili
10 pieniä salaatinlehtiä
1 pkt Jalotofu Paahtopalat Valkosipuli & Savupaprika
1 rkl rypsiöljyä
1–2 rkl maapähkinävoi-ponzukastiketta
½ limen mehu
ripaus suolaa
1 dl suolapähkinöitä, murskattuina
1 dl hienonnettua tuoretta minttua
koristeluun: granaattiomenansiemeniä
Maapähkinävoi-ponzukastike
6 rkl maapähkinävoita
6 rkl Ponzu-kastiketta (esim. Kikkoman)
2 rkl vettä