Meksikolainen salaatti

Miedosti mausteinen vegesalaatti toimii Riesling-valkoviinin tai viinispritzerin kanssa.
meksikolainen salaatti + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
30-45 MIN
Salaattiainekset:
1 pussi salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia
10–15 kirsikkatomaattia tai 2–3 tomaattia
2 avokadoa
1 iso sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl öljyä
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
1 pussi tacomausteseosta
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
1 dl ruisnacholastuja
1 Valmista salaattipohja. Sekoita kastikkeen öljy ja balsamiviinietikka, mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi pesty salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä laakealle vadille tai neljälle lautaselle.
2 Puolita tai kuutioi pestyt tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.
3 Kuori ja viipaloi sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää Härkis pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele ruisnacholastuilla. Tarjoa heti.
Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.

1 Valmista salaattipohja. Sekoita kastikkeen öljy ja balsamiviinietikka, mausta suolalla ja pippurilla. Jos käytät rapeaa salaattia, suikaloi pesty salaatti. Pyöräytä salaatti kastikkeessa ja levitä laakealle vadille tai neljälle lautaselle.
2 Puolita tai kuutioi pestyt tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi, irrota hedelmäliha kuoresta ja viipaloi se. Asettele ainekset salaatin päälle.
3 Kuori ja viipaloi sipuli sekä hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulit ja valkosipulit. Lisää Härkis pannulle ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää tacomauste ja paista vielä hetki koko ajan seosta käännellen. Jaa seos salaattipedille ja koristele ruisnacholastuilla. Tarjoa heti.
Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege

Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Virtamo.

Salaattiainekset:
1 pussi salaattisekoitusta tai pieni kerä rapeaa salaattia
10–15 kirsikkatomaattia tai 2–3 tomaattia
2 avokadoa
1 iso sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 rkl öljyä
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
1 pussi tacomausteseosta
Kastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi:
1 dl ruisnacholastuja
Lisää muistilistaan