Nuudeliwok Jalotofulla ja ponzukastikkeella

Herkulliselle kasviswokille sopii aromaattinen Riesling-valkoviini, jossa on hieman jäännössokeria tasapainottamassa ruoan mausteisuutta.

Nuudeliwok Jalotofulla ja ponzukastikkeella
logo

4 HLÖ

logo

0 h 45 min

Tofu:

AINEKSET

  • 1 pkt Jalotofu Paahtopala maustettu 250g luomu

  • 1 rkl maissijauhoa leivittämiseen (valinnainen)

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmistele tofu: Avaa tofupaketti ja sekoita kulhossa tasaisesti maissijauho tofupalojen joukkoon. Voit myös käyttää maustettuja Jalotofu Paahtopaloja suoraan sellaisenaan.

Kastike:

AINEKSET

  • 1,5 dl appelsiinimehua

  • 2 rkl sitruunamehua ja 1 tl kuorta raastettuna (luomu)

  • 0,75-1 dl vähäsuolaista soijakastiketta

  • 2 rkl vettä

  • 1 rkl riisiviinietikkaa

  • 1,5 rkl vaahterasiirappia tai muuta makeuttajaa

  • 1 punainen chili silputtuna*

  • 1 rkl inkivääriä raastettuna

  • 1 korianterin varret silputtuna

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista kastike: Halkaise chilit, poista siemenet (mikäli haluat tulisen wokin, niin jätä puolet siemenistä) ja hienonna.

    2. Erottele tuoreesta korianterista lehdet myöhempää käyttöä varten ja hienonna varret. Kuori ja raasta inkivääri. Purista sitruunanmehu ja raasta kuori. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään kulhoon ja sekoita hyvin. Nosta sivuun.

Wokkikasvikset:

AINEKSET

  • 3 + 1 rkl öljyä paistamiseen (rypsi)

  • 3-4 valkosipulin kynttä

  • 1 punasipuli

  • 70-100 g tuoretta pinaattia (vaihtoehtoisesti pak choita)

  • 1 punainen paprika

  • 1 porkkana

  • 150g herkkusieniä

  • 200 g riisinuudeleita

  • 1-2 rkl seesaminsiemeniä

  • tuoreita korianterin lehtiä

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

    2. Hienonna valkosipulin kynnet ja leikkaa punasipuli ohuiksi puoliympyrän muotoisiksi siivuiksi. Pilko sienet ja paprika. Suikaloi porkkana ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy (3 rkl) pannulla kuumaksi ja lisää puna- ja valkosipulit. Sekoita hyvin ja paista noin minuutti. Lisää tofut ja paista käännellen muutama minuutti. Lisää loput kasvikset paistumaan. Paista hetki ja vähennä lämpö puoleen. Lisää pinaatinlehdet ja 1 rkl öljyä. Paista hetki käännellen.

    3. Lisää nuudelit kasvisten joukkoon ja kaada kastike päälle. Lisää lämpöä, sekoita ja anna kiehahtaa nopeasti. Anna hautua hetki jälkilämmöllä.

    4. Tarjoile annos kulhosta ja koristele seesaminsiemenillä ja tuoreella korianterilla. Nauti hyvin viilennetyn Kungfu Girl Rieslingin kanssa.

Jalotofu logo

Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta>