Suolaisenmakea, kaakkoisaasialainen Satay-kastike maustaa tämän marinoidusta Jalotofusta valmistetun riisiruoan. Mausteisuutta tasapainottaa aromaattinen valkoviini.
Paloittele valmiiksi marinoitu Jalotofu (Marinoitu tai Kylmäsavu) arpakuution kokoisiksi kuutioiksi. Laita ne kahden talouspaperipalan väliin. Paina kevyesti käsillä päällimmäistä talouspaperia tofuja vasten, kunnes se on kostea. Näin tofusta lähtee suurin kosteus ja paistopinnasta tulee rapeampi.
Keitä riisi ohjeen mukaan. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.
Kuumenna kuiva paistinpannu ja lisää tofukuutiot siihen. Paista niitä välillä käännellen, kunnes ne alkavat saada hieman väriä. Lisää 2 rkl rypsiöljyä ja kypsennä keskilämmöllä tofuja lastalla käännellen, kunnes ne saavat kullanruskean ja rapean pinnan.
Lisää pannulle tofujen joukkoon satay-kastike, chili sekä kookosmaito. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen.
Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja suolapähkinöillä. Tarjoile riisin kera.
Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.
Thaimaalainen klassikkoannos Pad Thai valmistuu helposti myös kotona! Pad Thai reseptin proteiinina voit vaihdellen käyttää joko kanaa, katkarapuja tai tofua.
Katso reseptiTämä punainen curry täydentyy katkaravuilla! Parasta tässä curryssa: voit helposti itse säätää tulisuutta sekä makua ainesten määrillä.
Katso reseptiAasialaistyyppinen lohi sopii niin alku- kuin pääruuaksikin. Lohen kanssa tarjoiltava soijamajoneesi viimeistelee makuelämyksen!
Katso reseptiHerkulliselle kasviswokille sopii aromaattinen Riesling-valkoviini, jossa on hieman jäännössokeria tasapainottamassa ruoan mausteisuutta.
Katso resepti