Parsavaahto

Tarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.
Parsavaahdon ohje + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
6-8 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
1 kg vihreää parsaa
1 l vettä
1 rkl merisuolaa
LISÄKSI
2 dl (12 %) ranskankermaa
½ dl silputtua lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
KORISTEEKSI
12 miniparsaa tai 6 parsannuppua
(2 rkl kirjolohenmätiä tai merilevämätiä)
1 Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Keitä ne kypsiksi reilulla suolalla maustetussa vedessä, noin viitisen minuuttia. (Poista koristenuput vedestä noin minuutin keittoajan jälkeen, jos käytät niitä koristeena.)
2 Soseuta parsapalat monitoimikoneessa ranskankerman, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Tarkista suola.
3 Jaa sose espressokuppeihin. Korista annokset parsannupuilla ja halutessasi teelusikallisella mätiä.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
1 Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat. Keitä ne kypsiksi reilulla suolalla maustetussa vedessä, noin viitisen minuuttia. (Poista koristenuput vedestä noin minuutin keittoajan jälkeen, jos käytät niitä koristeena.)
2 Soseuta parsapalat monitoimikoneessa ranskankerman, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Tarkista suola.
3 Jaa sose espressokuppeihin. Korista annokset parsannupuilla ja halutessasi teelusikallisella mätiä.
Resepti ja kuva Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen
AINEKSET
1 kg vihreää parsaa
1 l vettä
1 rkl merisuolaa
LISÄKSI
2 dl (12 %) ranskankermaa
½ dl silputtua lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
KORISTEEKSI
12 miniparsaa tai 6 parsannuppua
(2 rkl kirjolohenmätiä tai merilevämätiä)
Lisää muistilistaan