Täydellinen tofu-tomaattipasta-ratatouille

Tomaattipohjaista tofu-kasviskastiketta täydentää keskitäyteläisen ranskalaispunaviinin hyvä hapokkuus. Myös punaviini toimii tofuruoan kanssa, kunhan viini ei ole liian voimakas
Täydellinen tofu-tomaattipasta goes ratatouille
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
2 HLÖ
30-45 MIN
Tofu:
1 pkt Jalotofu Marinoitu 300g luomu
n. 2-3 rkl öljyä paistamiseen
Puutarhurin kasvikset:
1 pieni munakoiso n. 150g
1 pieni kesäkurpitsa n.150g
1 punainen tai keltainen paprika
1 pieni porkkana
1-2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
400 g laadukkaita kokonaisia tomaatteja tölkissä tai tomaattimurskaa
0,5 dl laadukasta neitsytoliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
pieni siivu appelsiinin kuorta (valinnainen)
Lisäksi:
tagliatelle- tai pennepastaa
parmesaania (kasvipohjaista)
basilikaa
Valmistusohjeet:
1 Valmista kasvikset: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika 1 x1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta porkkana ohuiksi kolikoiksi. Lado kaikki kasvikset uunipellille, pirskota päälle kevyesti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla 25 minuuttia.
2 Valmista tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä matalalla lämmöllä öljyssä noin 5-7 minuuttia. Varo polttamasta sipuleita. Lisää joukkoon tomaattikastike (mikäli käytät kokonaisia tölkkitomaatteja, saksi ne pienemmäksi) ja 1 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen niin että kastike hieman porisee. Lisää appelsiinin kuori, sokeri ja suola. Lisää punaviini ja hauduta sekoittaen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
3 Paahda tofu: Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (valkosipuli ja basilika) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken (kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan) Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.
4 Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi (tai kuutioi) ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja paistamisen aikana. Lisää tarvittaessa öljyä paiston aikana.
5 Keitä pasta ja kokoa annos: Laita kastikepannu miedolle lämmölle. Lisää joukkoon 0,5 dl oliiviöljyä, uunikasvikset, paahdettu tofu ja sekoita hyvin. Valuta pasta ja sekoita heti kastikkeen kanssa sekaisin. Rouhaise mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile raastetun parmesaanin ja basilikalehtien kera.
Jalotofu
Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta
Valmistusohjeet:
1 Valmista kasvikset: Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Pilko munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika 1 x1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Siivuta porkkana ohuiksi kolikoiksi. Lado kaikki kasvikset uunipellille, pirskota päälle kevyesti öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla 25 minuuttia.
2 Valmista tomaattikastike: Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä matalalla lämmöllä öljyssä noin 5-7 minuuttia. Varo polttamasta sipuleita. Lisää joukkoon tomaattikastike (mikäli käytät kokonaisia tölkkitomaatteja, saksi ne pienemmäksi) ja 1 dl vettä. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen niin että kastike hieman porisee. Lisää appelsiinin kuori, sokeri ja suola. Lisää punaviini ja hauduta sekoittaen muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
3 Paahda tofu: Avaa valmiiksi marinoitu Jalotofu-paketti (valkosipuli ja basilika) ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua painon alla hetken (kuivaamalla tofun sen pinnasta saa helpommin rapeaa ja tofu ottaa paremmin makuja vastaan) Painona voit käyttää esim. leikkuulautaa tai paistinpannua.
4 Revi kuivattu tofu sopiviksi suupaloiksi (tai kuutioi) ja paahda kuivalla paistinpannulla noin 3-5 min välillä käännellen. Revitty tofu imee paremmin makuja itseensä ja lopputulos on selkeästi rapeampi, kuin kuutioidusta versiosta valmistettava tofu. Lisää öljy ja vähennä hellan lämpötilaa puoleen. Anna paistua rapeaksi ja kääntele tofuja paistamisen aikana. Lisää tarvittaessa öljyä paiston aikana.
5 Keitä pasta ja kokoa annos: Laita kastikepannu miedolle lämmölle. Lisää joukkoon 0,5 dl oliiviöljyä, uunikasvikset, paahdettu tofu ja sekoita hyvin. Valuta pasta ja sekoita heti kastikkeen kanssa sekaisin. Rouhaise mustapippuria annoksen päälle ja tarjoile raastetun parmesaanin ja basilikalehtien kera.
Jalotofu
Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta
Tofu:
1 pkt Jalotofu Marinoitu 300g luomu
n. 2-3 rkl öljyä paistamiseen
Puutarhurin kasvikset:
1 pieni munakoiso n. 150g
1 pieni kesäkurpitsa n.150g
1 punainen tai keltainen paprika
1 pieni porkkana
1-2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
400 g laadukkaita kokonaisia tomaatteja tölkissä tai tomaattimurskaa
0,5 dl laadukasta neitsytoliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
0,5 dl punaviiniä tai 1 rkl punaviinietikkaa
1 dl vettä
1/2 tl suolaa
pieni siivu appelsiinin kuorta (valinnainen)
Lisäksi:
tagliatelle- tai pennepastaa
parmesaania (kasvipohjaista)
basilikaa