Täytetyt munakoisot

Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out Riesling -luomuvalkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
Täytetyt munakoisot + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
+ 60 MIN
1 Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta.
2 Hienonna sisukset. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
3 Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli- ja munakoisosilppuja 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet.
4 Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon Härkis.
5 Nosta munakoisot uunista ja täytä Härkistäytteellä. Notkista sulatejuusto sekoittamalla ja jaa se munakoisojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
6 Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä. Koristele lehtipersiljalla.
Helppo olla Vege kirja
Resepti: Tiina Rantanen / Helppo olla Vege
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Minerva Virtamo. (Cozy Publishing)
3 keskikokoista munakoisoa
oliiviöljyä
Härkistäyte
1 sipuli
3–5 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
munakoisojen sisukset
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl kanelia
1 rkl sokeria
¼ tl mustapippuria
1 pkt (250 g) Härkis-härkäpapuvalmistetta
Juustokastike
200 g levitettävää, yrttimaustettua sulatejuustoa
1½ dl juustoraastetta
koristeeksi
silputtua lehtipersiljaa
Lisää muistilistaan

Suositukset