Munakoisot täytetään tomaattisella Härkis-täytteellä ja nautitaan Chill Out -valkoviinin kanssa. Kokeile Helppo olla Vege -ruokakirjan ohjetta.
Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja koverra sisukset kuorista niin, että kuoriin jää kuitenkin hieman reunusta.
Hienonna sisukset. Sipaise kuoret öljyllä ja nosta leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipuli- ja munakoisosilppuja 5 minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska ja mausteet.
Anna kastikkeen kiehua ilman kantta 5 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon Härkis.
Nosta munakoisot uunista ja täytä Härkistäytteellä. Notkista sulatejuusto sekoittamalla ja jaa se munakoisojen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä munakoisoja vielä 20 minuuttia tai kunnes munakoiso tuntuu haarukalla kokeiltaessa kypsältä. Koristele lehtipersiljalla.
Pitkän linjan ruokatoimittaja Tiina Rantasen kirja Helppo olla Vege kokoaa yksiin kansiin noin 30 Härkisreseptiä. Kauniista kuvituksesta vastaa Viola Minerva Virtamo. (Cozy Publishing)
Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso reseptiMunakoiso-tomaattipiiras on hyvä valinta rennompiin illanistujaisiin. Nauti roseviinin tai rosekuohuvan kanssa.
Katso reseptiMaa-artisokka on maukas ja juhlava raaka-aine, jonka toimii parhaiten juuri keitoissa. Viimeistele munakoisokaviaarilla.
Katso reseptiKesän parhaat burgerit täytetään itse tehdyillä vegejauhispihveillä, grillatulla persikalla ja chimichurrikastikkeella. Katso Chocochili-blogin Elinan vegaaninen burgeriohje.
Katso resepti