Uuniperunat savutofutahna tai tofuskagenröra täytteellä

Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.
Uuniperunat tofuskagenröra täytteellä
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
2 HLÖ
45-60 MIN
Uuniperuna
2 kpl perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda) suolaa öljyä
Kermainen savutofutäyte
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
2 dl kaurafraichea (esim Oatly)
1/2 punasipuli
1 dl yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)
½ luomusitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan
Sitruunainen tofuskagenröra
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
1 punasipuli
1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
3 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½ luomu sitruunankuori
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl tilliä silputtuna
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl sormisuolaa
Uuniperunat:
1 Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.
Savutofutahna:
1 Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta päälle puolikkaan luomusitruunan kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua. Silppua punasipuli ja yrtit. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.
Tofuskagenröra (kuvassa)
1 Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
2 Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
3 Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta
Uuniperunat:
1 Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.
Savutofutahna:
1 Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta päälle puolikkaan luomusitruunan kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua. Silppua punasipuli ja yrtit. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.
Tofuskagenröra (kuvassa)
1 Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.
2 Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.
3 Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.
Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta
Uuniperuna
2 kpl perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda) suolaa öljyä
Kermainen savutofutäyte
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
2 dl kaurafraichea (esim Oatly)
1/2 punasipuli
1 dl yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)
½ luomusitruunan kuori ja mehu
suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan
Sitruunainen tofuskagenröra
1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)
1 punasipuli
1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)
3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)
3 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)
½ luomu sitruunankuori
2 rkl sitruunanmehua
3 rkl tilliä silputtuna
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl sormisuolaa