Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Lämmitä uuni 250 asteeseen.
Hienonna sipulit. Putsaa ja pilko sienet. Kuutioi aprikoosit.
Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää sienet, aprikoosit ja mantelirouhe. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin kultaisen värin.
Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Laita päälle oliiviöljyä ja lusikallinen sienimuhennosta.
Koristele lehtipersiljalla.
Keitä pavut pakkauksen ohjeet mukaan tai käytä esikypsennettyjä papuja. Valuta ja anna jäähtyä.
Lämmitä oliiviöljy, valkosipuli sekä timjami paistinpannussa ja lisää pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Paahda leivät uunissa ja levitä ricotta-juusto päälle. Laita päälle myös lusikallinen papuja.
Leikkaa peppadew-paprikat suikaleiksi ja asettele papujen päälle.
Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Louise Mérus on suomalainen kokki ja ruokakirjailija, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louise järjestää Danskarby Green Kitchenissa kauniissa merenrantamiljöössä Kirkkonummella erilaisia ruokakursseja.
Suositusta Two Oceans Pinot Grigio -valkoviinistä valmistat raikkaan matala-alkoholisen drinkin. Valmista ja tarjoile trendikkäästi hillopurkista.
Katso reseptiNämä herkulliset simpukat on maustettu Cape Malayn tapaan, eli erilaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.
Katso reseptiKokkaa eteläafrikkalaisittain Louise Meruksen ja Nederburg-viinien matkassa. Mausteista curryruokaa tasapainottaa aromaattinen Sauvignon Blanc -valkoviini.
Katso reseptiKokkaa Nederburg-viinin ja Louise Meruksen matkassa. Helposti marinoituun grilliloheen sopii herkullisesti hedelmäisen pirteä aprikoosisalsa.
Katso resepti