Värikkäät ja maukkaat bruschettat

Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.
Värikkäät ja maukkaat bruschettat + viinisuositus
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
6-8 HLÖ
45-60 MIN
Aprikoosi-sieni bruschettat
1 maalaisleipä
1 sipuli
2 rkl voita
200 g sieniä (esim. herkkusieni, kantarelli, herkkutatti)
100 g kuivattuja aprikooseja
80 g mantelirouhetta
1 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria
lehtipersiljaa
Papu & peppadew-paprika bruschettat
250 g härkäpapuja tai soijapapuja
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 tl timjamia
120 g ricotta-juustoa
n. 100 g peppadew-paprikaa
sitruunanmehua
Aprikoosi-sieni bruschettat
1 Lämmitä uuni 250 asteeseen.
2 Hienonna sipulit. Putsaa ja pilko sienet. Kuutioi aprikoosit.
3 Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää sienet, aprikoosit ja mantelirouhe. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin kultaisen värin.
4 Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
5 Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Laita päälle oliiviöljyä ja lusikallinen sienimuhennosta.
6 Koristele lehtipersiljalla.
Papu & peppadew-paprika bruschettat
1 Keitä pavut pakkauksen ohjeet mukaan tai käytä esikypsennettyjä papuja. Valuta ja anna jäähtyä.
2 Lämmitä oliiviöljy, valkosipuli sekä timjami paistinpannussa ja lisää pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
3 Paahda leivät uunissa ja levitä ricotta-juusto päälle. Laita päälle myös lusikallinen papuja.
4 Leikkaa peppadew-paprikat suikaleiksi ja asettele papujen päälle.
5 Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.

Aprikoosi-sieni bruschettat
1 Lämmitä uuni 250 asteeseen.
2 Hienonna sipulit. Putsaa ja pilko sienet. Kuutioi aprikoosit.
3 Sulata voi pannulla ja kuullota sipuli. Lisää sienet, aprikoosit ja mantelirouhe. Paista kunnes sienet ovat saaneet kauniin kultaisen värin.
4 Lisää kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
5 Leikkaa leipä viipaleiksi ja paahda viipaleet uunissa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Laita päälle oliiviöljyä ja lusikallinen sienimuhennosta.
6 Koristele lehtipersiljalla.
Papu & peppadew-paprika bruschettat
1 Keitä pavut pakkauksen ohjeet mukaan tai käytä esikypsennettyjä papuja. Valuta ja anna jäähtyä.
2 Lämmitä oliiviöljy, valkosipuli sekä timjami paistinpannussa ja lisää pavut. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
3 Paahda leivät uunissa ja levitä ricotta-juusto päälle. Laita päälle myös lusikallinen papuja.
4 Leikkaa peppadew-paprikat suikaleiksi ja asettele papujen päälle.
5 Mausta vielä suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
Resepti: Louise Mérus

Louise Mérus on suomalainen kokki, joka on asunut ja opiskellut Etelä-Afrikan Kapkaupungissa. Hänen erikoisosaamistaan ovat afrikkalaiset perinneruoat ja mausteet. Louisen käsissä suomalaisistakin raaka-aineista loihditaan eteläafrikkalaisia herkkuja – joka makuun, joka tunnelmaan.

Aprikoosi-sieni bruschettat
1 maalaisleipä
1 sipuli
2 rkl voita
200 g sieniä (esim. herkkusieni, kantarelli, herkkutatti)
100 g kuivattuja aprikooseja
80 g mantelirouhetta
1 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria
lehtipersiljaa
Papu & peppadew-paprika bruschettat
250 g härkäpapuja tai soijapapuja
1 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
1 tl timjamia
120 g ricotta-juustoa
n. 100 g peppadew-paprikaa
sitruunanmehua
Lisää muistilistaan