Vegaaninen laab-salaatti

Makumatka Laosiin! Laab on täydellinen yhdistelmä suolaista, kirpeää, makeaa ja tulista. Tämä on superhelppo tehdä ja lopputuloksena on täydellisen raikas kesäruoka. Nauti SanPellegrino Rossa Aranciata -veriappelsiinivirvoitusjuoman kanssa.
Vegaaninen laab-salaatti ja sanpellegrino virvoitusjuoma
Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka Salaatit kasvisruoka
4 HLÖ
15-30 MIN
Kastike
2 ison limen raastettu kuori
2 ison limen mehu
2 rkl soijakastiketta
1 rkl thaimaalaista sienikastiketta (ei välttämätön, voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista sekä hyvin varustetuista tavallisista ruokakaupoista.)
2 rkl kookos- tai fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
Muut aineet
1 kesäsipuli varsineen
1 miedohko punainen chili
iso kourallinen tuoretta minttua, korianteria ja thaibasilikaa
280 g vegejauhista/ nyhtökauraa/ beanit-murua
1 rkl rypsiöljyä
1 iso keräsalaatti

Tiesitkö! Laab (tai larb) on Laosista kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan jauhelihasta ja vähän alueesta riippuen maustetaan muun muassa tuoreilla yrteillä ja limellä. Vegaaniversio valmistuu mistä tahansa "vegelihasta", kuten vegejauhiksesta (esim. Pouttu Muu tai Pirkka), nyhtökaurasta tai Beanit-murusta ja kalakastikkeen sijaan kastikepohja valmistuu sieni- ja soijakastikkeesta.

Valmistusohjeet
1 Raasta kulhoon limen kuoret ja purista joukkoon mehu. Lisää soijakastike, sienikastike, sokeri ja raastetut valkosipulinkynnet. Sekoita.
2 Silppua kesäsipuli ja hienonna chili. Silppua yrtit.
3 Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää vegejauhis. Paista 1-2 minuuttia ja lisää sitten pannulle sipuli ja chili.
4 Kaada pannulle 2/3 kastikkeesta ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Lisää tarvittaessa loput kastikkeesta. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon yrtit. Täytä keräsalaatista irrotetut salaatinlehdet jauhispaistoksella ja syö heti.
Ohje: Chocochili-blogi

Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.

Tutustu Chocochili-blogiin

Tiesitkö! Laab (tai larb) on Laosista kotoisin oleva ruokalaji, joka valmistetaan jauhelihasta ja vähän alueesta riippuen maustetaan muun muassa tuoreilla yrteillä ja limellä. Vegaaniversio valmistuu mistä tahansa "vegelihasta", kuten vegejauhiksesta (esim. Pouttu Muu tai Pirkka), nyhtökaurasta tai Beanit-murusta ja kalakastikkeen sijaan kastikepohja valmistuu sieni- ja soijakastikkeesta.

Valmistusohjeet
1 Raasta kulhoon limen kuoret ja purista joukkoon mehu. Lisää soijakastike, sienikastike, sokeri ja raastetut valkosipulinkynnet. Sekoita.
2 Silppua kesäsipuli ja hienonna chili. Silppua yrtit.
3 Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää vegejauhis. Paista 1-2 minuuttia ja lisää sitten pannulle sipuli ja chili.
4 Kaada pannulle 2/3 kastikkeesta ja jatka paistamista 1-2 minuuttia. Lisää tarvittaessa loput kastikkeesta. Siirrä pannu sivuun ja sekoita joukkoon yrtit. Täytä keräsalaatista irrotetut salaatinlehdet jauhispaistoksella ja syö heti.
Ohje: Chocochili-blogi

Chocochilissä kokkaillaan herkullista vegaaniruokaa rennolla otteella.

Tutustu Chocochili-blogiin
Kastike
2 ison limen raastettu kuori
2 ison limen mehu
2 rkl soijakastiketta
1 rkl thaimaalaista sienikastiketta (ei välttämätön, voi ostaa aasialaisista ruokakaupoista sekä hyvin varustetuista tavallisista ruokakaupoista.)
2 rkl kookos- tai fariinisokeria
2 valkosipulinkynttä raastettuna tai puristettuna
Muut aineet
1 kesäsipuli varsineen
1 miedohko punainen chili
iso kourallinen tuoretta minttua, korianteria ja thaibasilikaa
280 g vegejauhista/ nyhtökauraa/ beanit-murua
1 rkl rypsiöljyä
1 iso keräsalaatti
Lisää muistilistaan