Suolatut pihlajanmarjat

Paras aika poimia pihlajanmarjoja on ensimmäisten pakkasten jälkeen. Nämä 'Pohjolan kaprikset' säilyvät hyvin talven yli ja voit käyttää niitä erilaisten ruokien lisukkeena.
Suolatut pihlajanmarjat
+ 60 MIN
Ainekset
5 dl perattuja pihlajanmarjoja
Suolaliemi
2 rkl merisuolaa
3 dl vettä
Etikkaliemi
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 rkl sokeria
2 laakerinlehteä
1 Kuumenna noin puolen litran kokoista, puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
2 Perkaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolella.
3 Ryöppää marjoja kattilassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi ja lusikoi marjat lasipurkkiin.
4 Valmista suolaliemi eli laita vesi ja suola kattilaan. Keitä kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada suolaliemi purkkiin marjojen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneenlämmössä kolme päivää.
5 Kaada suolaliemi pois pihlajanmarjapurkista. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkiin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.
6 Siirrä jäähtynyt tölkki jääkaappiin ja anna ”Pohjolan kapristen” maustua vähintään 3 päivää. Säilytä jääkaapissa tai kylmäkellarissa. Marjat säilyvät hyvinä monta kuukautta.
1 Kuumenna noin puolen litran kokoista, puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
2 Perkaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolella.
3 Ryöppää marjoja kattilassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi ja lusikoi marjat lasipurkkiin.
4 Valmista suolaliemi eli laita vesi ja suola kattilaan. Keitä kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada suolaliemi purkkiin marjojen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneenlämmössä kolme päivää.
5 Kaada suolaliemi pois pihlajanmarjapurkista. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkiin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.
6 Siirrä jäähtynyt tölkki jääkaappiin ja anna ”Pohjolan kapristen” maustua vähintään 3 päivää. Säilytä jääkaapissa tai kylmäkellarissa. Marjat säilyvät hyvinä monta kuukautta.
Ainekset
5 dl perattuja pihlajanmarjoja
Suolaliemi
2 rkl merisuolaa
3 dl vettä
Etikkaliemi
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl vettä
2 rkl sokeria
2 laakerinlehteä
Lisää muistilistaan