Tapakset filotaikinasta

Rapea filotaikina saa seurakseen perinteistä juuresta ja herkullisia ilmakuivattuja herkkuja sekä juustoja.
Tapakset filotaikinasta
Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti
4 HLÖ
15-30 MIN
AINEKSET
Filotaikina-arkkeja (pakaste)
öljyä tai voisulaa
TÄYTE
1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
1 sipuli pieneksi kuutioituna
1/2 rkl öljyä
200g porkkana- ja palsternakkakuutioita
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet:
1 Aloita valmistamalla täytteet. Hauduta ensin voissa juureskuutiot ja sieniviipaleet, noin viisi minuuttia. Haudutuksen jälkeen mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä basilikalla.
2 Sulata filotaikina noudattaen pakkauksen ohjeita. Filotaikinalevyt kuivuvat nopeasti, joten käsittele niitä yksi kerrallaan.
3 Levitä sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se voisulalla. Leikkaa levystä veitsellä tai pizzaleikkurilla noin 12 x 12 cm:n neliöitä.
4 Nosta täytettä päälle ja rullaa kuin kaalikääryleitä. Voitele voilla ja paista 200 -asteisessa uunissa 5 -10 minuuttia, kunnes ”pötköt” saavat vähän väriä.
5 Lisäkkeenä voit käyttääilmakuivattuja kinkkuja, salamia sekä erilaisia juustoja.
Valmistusohjeet:
1 Aloita valmistamalla täytteet. Hauduta ensin voissa juureskuutiot ja sieniviipaleet, noin viisi minuuttia. Haudutuksen jälkeen mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla sekä basilikalla.
2 Sulata filotaikina noudattaen pakkauksen ohjeita. Filotaikinalevyt kuivuvat nopeasti, joten käsittele niitä yksi kerrallaan.
3 Levitä sulanut filotaikinalevy työpöydälle ja voitele se voisulalla. Leikkaa levystä veitsellä tai pizzaleikkurilla noin 12 x 12 cm:n neliöitä.
4 Nosta täytettä päälle ja rullaa kuin kaalikääryleitä. Voitele voilla ja paista 200 -asteisessa uunissa 5 -10 minuuttia, kunnes ”pötköt” saavat vähän väriä.
5 Lisäkkeenä voit käyttääilmakuivattuja kinkkuja, salamia sekä erilaisia juustoja.
AINEKSET
Filotaikina-arkkeja (pakaste)
öljyä tai voisulaa
TÄYTE
1 rs (200 g) tuoreita herkkusieniä
1 sipuli pieneksi kuutioituna
1/2 rkl öljyä
200g porkkana- ja palsternakkakuutioita
2–3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
Lisää muistilistaan