Tapaslauta

Erilaiset espanjalaiset makkarat ja manchego-juusto ovat pääosissa ruokakirjailija Tiina Rantasen tapas-menussa.
Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti
0-15 MIN
TAPASLAUTA
4-8 viipaletta serrano-kinkkua
8-12 viipaletta chorizo-makkaraa
8-12 salchichón –makkaraa
marinoituja oliiveja
juustotäytteisiä pikkupaprikoita
aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai marinoituja latva-artisokkia
MARINOIDUT OLIIVIT
500 g Kalamata-oliiveja
MARINADI
1 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl rosmariinia
2 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
3-4 valkosipulinkynttä
MANCHEGO- JUUSTOA, HILLOA JA TUOREITA VIIKUNOITA
2-3 eri-ikäistä Manchego -juustoa (curado, viejo en aceite)
päärynähilloa tai kvittenimarmeladia
tuoreita viikunoita
Tapaslauta
1 Asettele ainekset kauniisti puisen leikkuulaudan päälle. Tarjoa lisäksi rapeaa patonkia tai maalaisleipää.
Marinoidut oliivit
1 Huuhtele oliivit ja pistele niihin neulalla reikiä. Pane oliivit lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan.
2 Tee marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada seos oliivien päälle ja sekoita varovasti. Sulje tölkki ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.
Manchego-juustoa, hilloa ja tuoreita viikunoita
1 Viipaloi juustot ja asettele ne kauniisti lautasille tai tarjoiluvadille. Tarjoa päärynähillon, kvittenimarmeladin ja tuoreiden viikunoiden kanssa.
Resepti ruokatoimittaja Tiina Rantanen
Tapaslauta
1 Asettele ainekset kauniisti puisen leikkuulaudan päälle. Tarjoa lisäksi rapeaa patonkia tai maalaisleipää.
Marinoidut oliivit
1 Huuhtele oliivit ja pistele niihin neulalla reikiä. Pane oliivit lasitölkkiin tai kannelliseen astiaan.
2 Tee marinadi. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada seos oliivien päälle ja sekoita varovasti. Sulje tölkki ja säilytä jääkaapissa käyttöön asti.
Manchego-juustoa, hilloa ja tuoreita viikunoita
1 Viipaloi juustot ja asettele ne kauniisti lautasille tai tarjoiluvadille. Tarjoa päärynähillon, kvittenimarmeladin ja tuoreiden viikunoiden kanssa.
Resepti ruokatoimittaja Tiina Rantanen
TAPASLAUTA
4-8 viipaletta serrano-kinkkua
8-12 viipaletta chorizo-makkaraa
8-12 salchichón –makkaraa
marinoituja oliiveja
juustotäytteisiä pikkupaprikoita
aurinkokuivattuja tomaatteja ja/tai marinoituja latva-artisokkia
MARINOIDUT OLIIVIT
500 g Kalamata-oliiveja
MARINADI
1 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1 rkl rosmariinia
2 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
3-4 valkosipulinkynttä
MANCHEGO- JUUSTOA, HILLOA JA TUOREITA VIIKUNOITA
2-3 eri-ikäistä Manchego -juustoa (curado, viejo en aceite)
päärynähilloa tai kvittenimarmeladia
tuoreita viikunoita
Lisää muistilistaan