Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis lohta ja kuhaa sisältävä ceviche on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Pilko kalat 2 x 3 cm:n paloiksi. Nypi mintusta lehdet ja leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi.
Sekoita ainekset keskenään kulhossa, lisää myös mandariininkuorisuikaleet.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile kastikkeen ja majoneesin kanssa.
Valmista ensin kastike. Purista sitrushedelmistä mehu ja siivilöi, tarvitset sitä yhteensä ½ dl. Suikaloi mandariinin kuoret ohueksi cevichen maustamiseen ja siirrä sivuun odottamaan.
Pilko salottisipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Yhdistä kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään kulhossa ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
Tee majoneesi. Vatkaa keltuaiset ja sinappi sekaisin monitoimikoneessa tai vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana edelleen vatkaten.
Nypi mintun oksat ja ryöppää kiehuvassa vedessä siivilän avulla 30 sekuntia, laske jäähtymään jääveteen. Valuta ja kuivaa hyvin talouspaperilla sekä puristamalla.
Hienonna minttu pieneksi silpuksi. Poista jalapenosta siemenet ja kanta, silppua hienoksi. Yhdistä silput majoneesiin. Mausta kaikilla muilla raaka-aineilla koko ajan hyvin sekoittaen. Tarkista maku.
Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.
Huippukeittiömestari Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Katso reseptiTiedätkö mikä on useasti palkitun ja maailmalla kulttimaineen saavuttaneen Kungfu Girl -viinin salaisuus? Tutustu ja löydä oma Kungfusi Alkoista tai ruokakaupoista ympäri maan.
Lue lisääHuippukokki Tomi Björckin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Kokeile karamellisoidun possun ohjetta.
Katso reseptiHuippukokki Tomi Björckin viimeisin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä mausteinen salaatti on saanut inspiraationsa Thaimaasta.
Katso resepti