Kahden kalan ceviche

Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kaunis kala-annos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.
Kahden kalan ceviche
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
45-60 MIN
kala
100 g merilohta
100 g vaaleaa merikalaa (kuten kuhaa tai siikaa)
½ pnt minttua
1 jalapeno
suolaa & mustapippuria
MANDARIINIKASTIKE
2 mandariinia
2 limettiä
1 salottisipuli
1 rkl miriniä
1 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
JALAPENOMAJONEESI
3 kananmunankeltuaista
½ rkl sinappia
1 rkl limetin mehua
2 dl rypsiöljyä
½ pnt minttua
½ rkl juoksevaa hunajaa
2 jalapenoa
suolaa
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin kastike. Purista sitrushedelmistä mehu ja siivilöi, tarvitset sitä yhteensä ½ dl. Suikaloi mandariinin kuoret ohueksi cevichen maustamiseen ja siirrä sivuun odottamaan.
2 Pilko salottisipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Yhdistä kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään kulhossa ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
3 Tee majoneesi. Vatkaa keltuaiset ja sinappi sekaisin monitoimikoneessa tai vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana edelleen vatkaten.
4 Nypi mintun oksat ja ryöppää kiehuvassa vedessä siivilän avulla 30 sekuntia, laske jäähtymään jääveteen. Valuta ja kuivaa hyvin talouspaperilla sekä puristamalla.
5 Hienonna minttu pieneksi silpuksi. Poista jalapenosta siemenet ja kanta, silppua hienoksi. Yhdistä silput majoneesiin. Mausta kaikilla muilla raaka-aineilla koko ajan hyvin sekoittaen. Tarkista maku.
6 Pilko kalat 2 x 3 cm:n paloiksi. Nypi mintusta lehdet ja leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi.
Sekoita ainekset keskenään kulhossa, lisää myös mandariininkuorisuikaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kastikkeen ja majoneesin kanssa.
Björck & Aasia (Cozy Publishing)
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com
Valmistusohjeet:
1 Valmista ensin kastike. Purista sitrushedelmistä mehu ja siivilöi, tarvitset sitä yhteensä ½ dl. Suikaloi mandariinin kuoret ohueksi cevichen maustamiseen ja siirrä sivuun odottamaan.
2 Pilko salottisipuli mahdollisimman hienoksi silpuksi ja huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Yhdistä kaikki kastikkeen raaka-aineet keskenään kulhossa ja sekoita hyvin. Anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
3 Tee majoneesi. Vatkaa keltuaiset ja sinappi sekaisin monitoimikoneessa tai vispilällä. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana edelleen vatkaten.
4 Nypi mintun oksat ja ryöppää kiehuvassa vedessä siivilän avulla 30 sekuntia, laske jäähtymään jääveteen. Valuta ja kuivaa hyvin talouspaperilla sekä puristamalla.
5 Hienonna minttu pieneksi silpuksi. Poista jalapenosta siemenet ja kanta, silppua hienoksi. Yhdistä silput majoneesiin. Mausta kaikilla muilla raaka-aineilla koko ajan hyvin sekoittaen. Tarkista maku.
6 Pilko kalat 2 x 3 cm:n paloiksi. Nypi mintusta lehdet ja leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi.
Sekoita ainekset keskenään kulhossa, lisää myös mandariininkuorisuikaleet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile kastikkeen ja majoneesin kanssa.
Björck & Aasia (Cozy Publishing)
Resepti: Björck & Aasia (Cozy Publishing)

Tomi Björck on kehitellyt sekä omia aasialaishenkisiä reseptejään että inspiroitunut suoraan pienten kujien street food -fiiliksestä. Aasian ruokakulttuuri on valtavan rikas ja kirjan helpon ja oivaltavan reseptiikan kautta päästään aitojen makujen juurille. Herkullisia reseptejä tukevat houkuttelevat ruokakuvat sekä aidon tunnelmalliset reissukuvat Björckin matkoilta.

Tutustu kirjaan Suomalainen.com
kala
100 g merilohta
100 g vaaleaa merikalaa (kuten kuhaa tai siikaa)
½ pnt minttua
1 jalapeno
suolaa & mustapippuria
MANDARIINIKASTIKE
2 mandariinia
2 limettiä
1 salottisipuli
1 rkl miriniä
1 rkl soijakastiketta
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
JALAPENOMAJONEESI
3 kananmunankeltuaista
½ rkl sinappia
1 rkl limetin mehua
2 dl rypsiöljyä
½ pnt minttua
½ rkl juoksevaa hunajaa
2 jalapenoa
suolaa
Lisää muistilistaan
  • Viinisuositus
  • Paahdettu munakoiso ja kookoskastike

    Huippukokki Tomi Björckin uusin ruokakirja Björck & Aasia vie ruokamatkalle Aasian kulinaristisiin helmiin. Tämä kasvisannos on saanut inspiraationsa Filippiineiltä.