Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuha-ceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.
Kuhaceviche suolatuilla marjoilla + viinisuositus
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
30-45 MIN

Varmista jo kaupan kalatiskillä, että kuhafileet ovat tarpeeksi tuoreita raaka-kypsytykseen. Tuore kala tuoksuu raikkaalta. Lue lisää: mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valmistaa kalacevichea

NÄIN VALMISTAT:
1 Leikkaa fileistä y-ruoto pois ”byxaamalla” eli leikkaamalla fileen keskeltä ohut viipale, jolloin kalassa olevat ruodot lähtevät kerralla pois (ja filee näyttää tämän jälkeen housuilta!)
2 Leikkaa fileestä ohuita paloja poikkisuuntaisesti.
3 Purista limeistä mehu ja sekoita kulhossa öljyn, hyppysellisen suolaa ja ohuiksi paloiksi leikatun chilin kanssa.
4 Aseta kuhan palat laakealle astialle ja kaada lime-öljyseos päälle niin että palat peittyvät juuri ja juuri (jätä talteen tilkka seosta). Anna maustua ja raakakypsyä noin 20-60 minuuttia riippuen kalanpalojen paksuudesta ja omasta mieltymyksestäsi.
5 Leikkaa kevätsipuli ja punasipuli ohuiksi siivuiksi ja pyöräytä ne limemehu-öljyseoksessa. Levitä sipulit sekä mäti maustuneen cevichen päälle. Tarjoile suolattujen tyrni ja pihlajanmarjojen kanssa.
6 Nauti raikkaan Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.
keittiöpäällikkö Ari Ruoho
Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä.
300 g kuhafileitä
2 limeä
2 chiliä
2 rkl rypsiöljyä
1 nippu kevätsipulia
1 punasipuli
suolaa
60 g laadukasta mätiä esim. muikun
½ dl tyrnimarjoja ja/tai pihlajanmarjoja suolattuna
Lisää muistilistaan

Suositukset