Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuha-ceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.
Kuhaceviche suolatuilla marjoilla + viinisuositus
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
4 HLÖ
30-45 MIN
300 g kuhafileitä
2 limeä
2 chiliä
2 rkl rypsiöljyä
1 nippu kevätsipulia
1 punasipuli
suolaa
60 g laadukasta mätiä esim. muikun
½ dl tyrnimarjoja ja/tai pihlajanmarjoja suolattuna

Varmista jo kaupan kalatiskillä, että kuhafileet ovat tarpeeksi tuoreita raaka-kypsytykseen. Tuore kala tuoksuu raikkaalta. Lue lisää: mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valmistaa kalacevichea

NÄIN VALMISTAT:
1 Leikkaa fileistä y-ruoto pois ”byxaamalla” eli leikkaamalla fileen keskeltä ohut viipale, jolloin kalassa olevat ruodot lähtevät kerralla pois (ja filee näyttää tämän jälkeen housuilta!)
2 Leikkaa fileestä ohuita paloja poikkisuuntaisesti.
3 Purista limeistä mehu ja sekoita kulhossa öljyn, hyppysellisen suolaa ja ohuiksi paloiksi leikatun chilin kanssa.
4 Aseta kuhan palat laakealle astialle ja kaada lime-öljyseos päälle niin että palat peittyvät juuri ja juuri (jätä talteen tilkka seosta). Anna maustua ja raakakypsyä noin 20-60 minuuttia riippuen kalanpalojen paksuudesta ja omasta mieltymyksestäsi.
5 Leikkaa kevätsipuli ja punasipuli ohuiksi siivuiksi ja pyöräytä ne limemehu-öljyseoksessa. Levitä sipulit sekä mäti maustuneen cevichen päälle. Tarjoile suolattujen tyrni ja pihlajanmarjojen kanssa.
6 Nauti raikkaan Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.
keittiöpäällikkö Ari Ruoho
Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä. Tutustu ravintola Nokkaan

Varmista jo kaupan kalatiskillä, että kuhafileet ovat tarpeeksi tuoreita raaka-kypsytykseen. Tuore kala tuoksuu raikkaalta. Lue lisää: mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valmistaa kalacevichea

NÄIN VALMISTAT:
1 Leikkaa fileistä y-ruoto pois ”byxaamalla” eli leikkaamalla fileen keskeltä ohut viipale, jolloin kalassa olevat ruodot lähtevät kerralla pois (ja filee näyttää tämän jälkeen housuilta!)
2 Leikkaa fileestä ohuita paloja poikkisuuntaisesti.
3 Purista limeistä mehu ja sekoita kulhossa öljyn, hyppysellisen suolaa ja ohuiksi paloiksi leikatun chilin kanssa.
4 Aseta kuhan palat laakealle astialle ja kaada lime-öljyseos päälle niin että palat peittyvät juuri ja juuri (jätä talteen tilkka seosta). Anna maustua ja raakakypsyä noin 20-60 minuuttia riippuen kalanpalojen paksuudesta ja omasta mieltymyksestäsi.
5 Leikkaa kevätsipuli ja punasipuli ohuiksi siivuiksi ja pyöräytä ne limemehu-öljyseoksessa. Levitä sipulit sekä mäti maustuneen cevichen päälle. Tarjoile suolattujen tyrni ja pihlajanmarjojen kanssa.
6 Nauti raikkaan Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.
keittiöpäällikkö Ari Ruoho
Resepti: keittiöpäällikkö Ari Ruoho Ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija tekee tiivistä yhteistyötä pientilatuottajien kanssa ja on innokas kalastaja ja metsästäjä. Tutustu ravintola Nokkaan
300 g kuhafileitä
2 limeä
2 chiliä
2 rkl rypsiöljyä
1 nippu kevätsipulia
1 punasipuli
suolaa
60 g laadukasta mätiä esim. muikun
½ dl tyrnimarjoja ja/tai pihlajanmarjoja suolattuna
Lisää muistilistaan