Sitruunasilakat sardiinien tapaan

Marinoiduissa silakoissa on raikas maku. Tarjoile ne alkupalana vaalean leivän kera.
Sitruunasilakat sardiinien tapaan + viinisuositus
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
6-8 HLÖ
30-45 MIN
AINEKSET
400 g tasakokoisia, nyljettyjä silakkafileitä
ETIKKAVESI
3 1/2 dl vettä
1 1/2 dl valkoista balsamicoa
1 tl suolaa
MARINADI
1 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
2 sitruunan raastettu kuori ja siivilöity mehu
1 rkl hienoa sokeria
2 tl sormisuolaa
¼ tl vastarouhittua mustapippuria
1 solo-valkosipulinkynsi
1 dl silputtua lehtipersiljaa

Valmistusaika: 30 minuuttia + 1 vrk maustumisaika

1 Sekoita vesi, etikka ja suola. Laita nyljetyt silakkafileet etikkaveteen raakakypsymään kolmeksi tunniksi.
2 Valuta silakkafileet hyvin ja aseta fileet kauniisti tarjoiluastiaan. Sekoita marinadiainekset ja kaada silakoiden päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Huomaa!

Oliiviöljy kohmettuu kylmässä, mutta muuttuu 10 minuutissa huoneenlämmössä jälleen juoksevaksi. Kohmettuminen ei mitenkään pilaa öljyä tai ruokaa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

Valmistusaika: 30 minuuttia + 1 vrk maustumisaika

1 Sekoita vesi, etikka ja suola. Laita nyljetyt silakkafileet etikkaveteen raakakypsymään kolmeksi tunniksi.
2 Valuta silakkafileet hyvin ja aseta fileet kauniisti tarjoiluastiaan. Sekoita marinadiainekset ja kaada silakoiden päälle. Anna silakoiden maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Huomaa!

Oliiviöljy kohmettuu kylmässä, mutta muuttuu 10 minuutissa huoneenlämmössä jälleen juoksevaksi. Kohmettuminen ei mitenkään pilaa öljyä tai ruokaa.

Resepti

ruokatoimittaja Tiina Rantanen

AINEKSET
400 g tasakokoisia, nyljettyjä silakkafileitä
ETIKKAVESI
3 1/2 dl vettä
1 1/2 dl valkoista balsamicoa
1 tl suolaa
MARINADI
1 1/2 dl neitsytoliiviöljyä
2 sitruunan raastettu kuori ja siivilöity mehu
1 rkl hienoa sokeria
2 tl sormisuolaa
¼ tl vastarouhittua mustapippuria
1 solo-valkosipulinkynsi
1 dl silputtua lehtipersiljaa
Lisää muistilistaan