Vaniljaiset Rommibbq ribsit & lämmin perunasalde

Possun ribsien valmistus grillissä vie aikaa, mutta palkitsee maullaan. Nämä kruunataan vaniljaisella rommi-glazella sekä Löytö-punaviini Malkinalla.
ribsit
Porsas Porsas Porsas
4 HLÖ
+ 60 MIN
Ribsit
4 riviä ribsejä (baby back)
suolaa & pippuria
öljy
Bbq glaze
2 dl rommia
2 dl fariinisokeria
3 dl vanilja colaa
1 dl HP kastiketta
1 tl Tabasco chipotlekastiketta
1 vaniljatanko
suolaa
Perunasalde
1 kg Lapin puikulaperunaa
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 dl majoneesia
50 g gruyere juustoa raastettuna
3-4 jalapenoa
1 puntti korianteria
2 kevätsipulin vartta
1 limen kuori raastettuna
1 tl dijon sinappia
Valmistusohjeet:
1 Poista ribseistä luunpuolelta kalvo. Öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita ribsit 100 asteiseen grilliin 3 tunniksi epäsuoraan lämpöön. Valmista sillä aikaa bbq glaze penslausta varten.
2 Keitä glaze eli mittaa kattilaan rommi ja fariinisokeri. Keitä pikkuhiljaa noin puoleen, varo polttamasta sokeria pohjaan. Lisää loput kastikkeen ainekset joukkoon ja keittele miedolla kasaan kunnes liemestä on tullut siirappimaista.
3 Kun ribsit ovat olleet 3 tuntia grillissä, penslaa ne glazella ja kääri folioon. Laita foliopaketissa ribsit takaisin grilliin ja nosta lämpö 120-130 asteeseen epäsuoraan lämpöön ja pidä niitä siellä 2 tuntia.
4 Kun ribsit ovat olleet tunnin grillissä foliossa, valmista perunasalaatti. Pese perunat hyvin ja leikkele niistä sopivia kiekkoja. Laita kulhoon ja mausta 2 rlk öljyä, suolalla ja pippurilla. Laita vuoassa 180 asteeseen uuniin noin 45 minuutiksi, kunnes ovat ruskistuneet kullankeltaisiksi.
5 Silppua perunasalaattia varten jalapenot, kevätsipuli ja korianteri. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
6 Ota ribsit pois grillistä 2 tunnin jälkeen ja laita suoraan lämpöön ja penslaa glazella muutamaan kertaan. Varo polttamasta pintoja, glazessa on reilusti sokeria.
7 Sekoita kuumat perunat salaattiainesten joukkoon ja laita tarjolle valmiiden ribsien kera. Nauti Trapiche Malkina -punaviinin kanssa.
Taste of Nikinmäki 
Resepti & kuva: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Valmistusohjeet:
1 Poista ribseistä luunpuolelta kalvo. Öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita ribsit 100 asteiseen grilliin 3 tunniksi epäsuoraan lämpöön. Valmista sillä aikaa bbq glaze penslausta varten.
2 Keitä glaze eli mittaa kattilaan rommi ja fariinisokeri. Keitä pikkuhiljaa noin puoleen, varo polttamasta sokeria pohjaan. Lisää loput kastikkeen ainekset joukkoon ja keittele miedolla kasaan kunnes liemestä on tullut siirappimaista.
3 Kun ribsit ovat olleet 3 tuntia grillissä, penslaa ne glazella ja kääri folioon. Laita foliopaketissa ribsit takaisin grilliin ja nosta lämpö 120-130 asteeseen epäsuoraan lämpöön ja pidä niitä siellä 2 tuntia.
4 Kun ribsit ovat olleet tunnin grillissä foliossa, valmista perunasalaatti. Pese perunat hyvin ja leikkele niistä sopivia kiekkoja. Laita kulhoon ja mausta 2 rlk öljyä, suolalla ja pippurilla. Laita vuoassa 180 asteeseen uuniin noin 45 minuutiksi, kunnes ovat ruskistuneet kullankeltaisiksi.
5 Silppua perunasalaattia varten jalapenot, kevätsipuli ja korianteri. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
6 Ota ribsit pois grillistä 2 tunnin jälkeen ja laita suoraan lämpöön ja penslaa glazella muutamaan kertaan. Varo polttamasta pintoja, glazessa on reilusti sokeria.
7 Sekoita kuumat perunat salaattiainesten joukkoon ja laita tarjolle valmiiden ribsien kera. Nauti Trapiche Malkina -punaviinin kanssa.
Taste of Nikinmäki 
Resepti & kuva: Taste of Nikinmäki 

Taste of Nikinmäki blogaaja ja kokki Henri Heinonen tekee "safkaa ranteet lukossa" suurella intohimolla.

Seuraa Taste of Nikinmäkeä Facebookissa
Ribsit
4 riviä ribsejä (baby back)
suolaa & pippuria
öljy
Bbq glaze
2 dl rommia
2 dl fariinisokeria
3 dl vanilja colaa
1 dl HP kastiketta
1 tl Tabasco chipotlekastiketta
1 vaniljatanko
suolaa
Perunasalde
1 kg Lapin puikulaperunaa
2 dl kreikkalaista jugurttia
2 dl majoneesia
50 g gruyere juustoa raastettuna
3-4 jalapenoa
1 puntti korianteria
2 kevätsipulin vartta
1 limen kuori raastettuna
1 tl dijon sinappia