Punaviini- ja glögisuola

Maustetut suolat antavat ruoalle makua ja luonnetta. Erikoissuolat ovat myös ihania lahjoja tai tuliaisia ruoanlaitosta kiinnostuneille ystäville. Näin teet itse glögisuolaa!

Punaviini- ja glögisuola
logo

8+ HLÖ

logo

1 h 0 min

Voit valmistaa tällä samalla ohjeella joko punaviini- tai glögisuolaa. Valmistustapa on sama, mutta maku luonnollisesti eri. Molemmat suolat saavat kauniin viininpunaisen sävyn ja tuoksuvat huumaavan ihanalta. Ne sopivat hyvin mm. liharuoille.

AINEKSET

AINEKSET

  • 6 dl punaviiniä tai glögiä

  • 2 dl karkeaa suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Keitä viiniä tai glögiä kattilassa kunnes se sakenee siirapiksi. Kun siirappi alkaa olla jähmeämpää, sekoittele sitä koko ajan, jotta se ei palaisi pohjaan. Tähän menee noin 60 minuuttia, hieman riippuen valitsemastasi viinistä tai glögistä.

    2. Kun siirappi on valmista, lisää suola sen sekaan välittömästi ja sekoita kunnes suola on tasaväristä.

    3. Kaada suola pellille ja anna ilmakuivua pari päivää. Voit nopeuttaa kuivattamisprosessia käyttämällä kasviskuivuria tai nostamalla pellin uuniin matalimmalle lämmölle ja luukku hieman raolleen. Sekoittele silloin tällöin, jotta suola kuivuu kauttaaltaan.

    4. Kun suola on täysin kuivaa, kaada se ilmatiiviiseen purkkiin.

vege_talvi_2

Resepti Hanna Stoltin ruokakirjasta VEGE Talvi

Hanna Stolt pitää suosittua blogia Gurmee.net ja on julkaissut kolme ruokakirjaa joista tuoreimpana VEGE Talvi. VEGE Talvi -kirjasta löytyvät talven parhaat kasvisreseptit arkeen, jouluun ja uuteen vuoteen.

Tutustu VEGE Talvi -kirjaan>