Maustetut suolat antavat ruoalle makua ja luonnetta. Erikoissuolat ovat myös ihania lahjoja tai tuliaisia ruoanlaitosta kiinnostuneille ystäville. Näin teet itse glögisuolaa!
Voit valmistaa tällä samalla ohjeella joko punaviini- tai glögisuolaa. Valmistustapa on sama, mutta maku luonnollisesti eri. Molemmat suolat saavat kauniin viininpunaisen sävyn ja tuoksuvat huumaavan ihanalta. Ne sopivat hyvin mm. liharuoille.
Keitä viiniä tai glögiä kattilassa kunnes se sakenee siirapiksi. Kun siirappi alkaa olla jähmeämpää, sekoittele sitä koko ajan, jotta se ei palaisi pohjaan. Tähän menee noin 60 minuuttia, hieman riippuen valitsemastasi viinistä tai glögistä.
Kun siirappi on valmista, lisää suola sen sekaan välittömästi ja sekoita kunnes suola on tasaväristä.
Kaada suola pellille ja anna ilmakuivua pari päivää. Voit nopeuttaa kuivattamisprosessia käyttämällä kasviskuivuria tai nostamalla pellin uuniin matalimmalle lämmölle ja luukku hieman raolleen. Sekoittele silloin tällöin, jotta suola kuivuu kauttaaltaan.
Kun suola on täysin kuivaa, kaada se ilmatiiviiseen purkkiin.
Resepti Hanna Stolt
Hehkuviini ja Perinteinen Punaviiniglögi ovat kuuluneet suomalaisiin glögiperinteisiin useita vuosikymmeniä.
Lue lisääTämä kaunis ja raikkaan joulumausteinen glögijuustokakku maistuu ihanalta Glöet-glögiskumpan kanssa.
Katso reseptiGlögi Spritz -drinkki valmistetaan viinipohjaisesta Blossa-glögistä ja kuohuviinistä. Löydät molemmat näppärästi ruokakauppojen valikoimasta. Katso superhelppo ohje!
Katso reseptiGlögi kuohuviini on raikas vaihtoehto perinteiselle glögille. Katso vinkit glögikuohuviineistä tai valmista itse oma glögiskumppa!
Lue lisää