Uuniperunat savutofutahna tai tofuskagen täytteellä

Nämä kaksi herkullista vegaanista täytevaihtoehtoa uuniperunoille on helppo valmistaa. Nauti raikkaan Riesling-valkoviinin kanssa.

Uuniperunat tofuskagenröra täytteellä
logo

2 HLÖ

logo

1 h 0 min

Uuniperuna

AINEKSET

  • 2 kpl perunaa per syöjä (jauhoinen lajike esim. Rosamunda)

  • suolaa lasin reunan koristeeksi

  • öljyä

VALMISTUSOHJEET

    1. Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Pese perunat huolellisesti ja keihästä niihin haarukalla muutama reikä. Hiero pintaan kevyesti oliiviöljyä ja suolaa. Paista uunissa noin 50-60 minuuttia 200 asteessa ja kokeile kypsyyttä esim tikulla. Kun perunat ovat kypsiä, tee niihin viillot ja lusikoi valmistamasi täyte perunan sisään.

Kermainen savutofutäyte

AINEKSET

  • 1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)

  • 2 dl kaurafraichea (esim Oatly)

  • 1/2 punasipuli

  • 1 dl yrttejä hienonnettuna (tilli ja ruohosipuli)

  • ½ luomusitruunan kuori ja mehu

  • suolaa ja pippuria myllystä oman maun mukaan

VALMISTUSOHJEET

    1. Murenna savutofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi.

    2. Raasta päälle puolikkaan luomusitruunan kuori ja purista 3-4 rkl sitruunanmehua.

    3. Silppua punasipuli ja yrtit.

    4. Lisää kulhoon sipuli ja yrtit, kaurafraice, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi ja nosta sivuun odottamaan.

Sitruunainen tofuskagenröra

AINEKSET

  • 1 pkt Jalotofu Maustamaton (270g)

  • 1 punasipuli

  • 1 ½ dl vegaanista majoneesia (Hellman's)

  • 3 rkl vegaanista ranskankermaa (Oatly Creme Fraiche)

  • 3 rkl vegaanista mätiä (Cavi-Art)

  • ½ luomu sitruunankuori

  • 2 rkl sitruunanmehua

  • 3 rkl tilliä silputtuna

  • ½ tl mustapippuria myllystä

  • ½ tl sormisuolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Avaa maustamaton tofupaketti ja kuivaa tofun pinta talouspaperilla kevyesti painellen. Voit myös leikata tofun pituussuunnassa puoliksi ja kääriä tofupalat keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja antaa kuivua* painon alla hetken. *kuivaamalla tofu ottaa paremmin makuja vastaan.

    2. Murenna kuivattu tofu kulhoon sopivan kokoisiksi muruiksi. Raasta puolikkaan luomusitruuna kuori ja purista 2-3 rkl sitruunanmehua. Lisää tofujen joukkoon sitruunankuori ja mehu, suola ja pippuri. Sekoita hyvin.

    3. Hienonna tilli ja sipuli varsineen. Sekoita tilli, sipuli, majoneesi ja vegaaninen mäti tofuseokseen. Lusikoi ranskankerma joukkoon pienissä erissä sen verran, että seos on tarpeeksi jämäkkää ja lusikoitavissa. Nosta jääkaappiin maustumaan noin puoleksi tunniksi. Tarkista maku ja tarvittaessa lisää makusi mukaan suolaa ja pippuria.

jalotofu_logo_1

Resepti: Jalotofu

Jalotofun resepteillä pääset alkuun kasvisruokakokkailussa, vakuutat epäilevät perheenjäsenet, hurmaat pitkän linjan vegaanin ja syöt hyvin. Luonnollisen kasviproteiinin pioneeri Jalofoods on valmistanut tofua vastuullisesti luomusoijapavuista Tammisaaressa jo vuodesta 1989.

Katso lisää reseptiikkaa Jalotofun sivuilta>