Sieni

Tutustu herkullisiin ruokaohjeisiin, joissa tatit, suppilovahverot tai muut metsäsienet ovat pääosassa tai täydentävät ruoka-annoksen makumaailmaa.

  • Sorsanrintaa omenan ja tattien kera

    Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon Tarapacá-punaviinille suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.
  • Minisienipiiraat

    Suupalan kokoiset sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-luomukuohuviinin kanssa.
  • Sienilasagne Aki Wahlmanin tapaan

    Metsäsienistä tehtävän lasagnen voi valmistaa myös kätevään annospannuun.
  • Suolaiset sieniletut

    Kuohkeat letut saavat täytettä syksyn sienimetsästä. Nauti ne hieman runsaamman kuohuviinin kanssa.
  • Metsäinen riistakeitto

    Metsäinen riistakeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan. Keiton joukosta löytyy myös sieniä ja leipäjuustoa ja se maustetaan katajanmarjalla.
  • Hirvipata ja suppilovahveroita

    Haudutettu riista suosii sopivan, mutta ei liian tanniinista punaviiniä. Katso herkullinen ohje ja viinisuositus!