Vina Tarapaca

Satavuotinen kokemus ja moderni viiniosaaminen

Vuonna 1874 perustettu Viña Tarapacán viinitila sijaitsee Chilen sydämessä, Maipo Valleyn Isla de Maipossa, joka on Chilen pienin ja kuuluisin viininviljelysalue. Viña Tarapacá tekee viiniä hyödyntämällä yli satavuotista kokemustaan, mutta myös käyttämällä uusinta viininvalmistusteknologiaa parhaimman mahdollisen laadun takaamiseksi.

Laaja valikoima viinejä pohjoismaiseen makuun

Tarapacan viinit ovat Suomen menestyksekkäimpien chileläisten listoilla vuodesta toiseen.

Palkittu Gran Reserva -sarja

Ryhdikäs ja elegantti Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviini palkittiin vuoden 2018 parhaimpana chileläisenä valkoviininä.

Hedelmäisen voimakas Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon -rypälelajike on tehnyt Chilestä tunnetun viinimaan. Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon tuo esiin lajikkeen parhaimmat piirteet.

Viininvalmistusta intohimolla ja vihreitä arvoja kunnioittaen

Tarapacá Gran Reserva -viinien viljelyssä otetaan huomioon maaperän ominaisuudet, pinnanmuodot ja vallitseva ilmasto parhaalla mahdollisella tavalla. Vihreät arvot ovat talolle tärkeitä ja se on jo vuosia ollut vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen ohjelmaan.

Green Winery of the Year

Tarapacá palkittiin vuonna 2016 vuosien sitoutumisesta kestävän kehityksen ohjelmaan, jonka tärkeimmät osa-alueet ovat ympäristö, vedenkäytön hallinta, ihmisten hyvinvointi ja tuotteiden laatu.

Pääviinintekijä Sebastián Ruiz

Viinitalon pääviinintekijänä toimii ansioitunut Sebastián Ruiz, jonka visio on kehittää viinintekijätiiminsä kanssa Tarapacán Gran Reserva -viinien laatua jatkuvasti.

Tutustu Gran Reservaan

Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Ari Ruoho tunnetaan intohimoisesta työstään suomalaisen ruokakulttuurin puolesta. Hän toimii myös Tarapacán Brand Ambassadorina ja on laatinut herkullisia ruokaohjeita Gran Reserva -viineille.

Tarapacán viinit löydät Alkon myymälöistä ja verkkokaupasta. Tarkista viinien saatavuus lähi-Alkostasi klikkaamalla Alkon logoa.
Tutustu ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon laatimiin resepteihin Tarapacá-viineille

Kuhaceviche suolatuilla marjoilla

Raakakypsytettyyn cevicheen valitaan aina mahdollisimman tuoretta kalaa. Tarjoa kuha-ceviche raikkaan chileläisen Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa, sillä viinistä löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.

Mehevät tacot

"Latinalaiseen keittiöön kuuluvat oleellisesti Meksikosta kotoisin olevat tacot. Omissa versioissani täytteenä on kotimaista härkäpapua, lampaan jauhelihaa ja savoynkaalia." keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Mehevä Tarapacá Gran Reserva Organic -luomupunaviini sopii mainiosti lammastacoille yrttisyytensä ja kevyen tammisuutensa ansiosta.

Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna täydentää tätä juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia. Murean lihan kruunaa maukas Tarapacá-punaviini.”

Paistettua kuhaa ja fenkolia

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Kuha säilyy mehevänä, kun paistat fileen kaksinkerroin runsaassa voissa. Nauti raikkaan ja sopivasti viilennetyn Tarapaca Gran Reserva Sauvignon Blanc -valkoviinin kanssa.”

Sorsanrintaa omenan ja tattien kera

Sorsasta saat yllättävän helposti herkullisen juhlaruoan. Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon Tarapacá-punaviinille suunnittelemassa ohjeessa maistuvat tatit ja omena.

Karitsanviulu yrttikuorrutteella

Mehevä yrttikuorrutus antaa makua lihalle ja korostaa sen parhaita vivahteita yhdessä laadukkaan ja mehevän täyteläisen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.

Green Winery of the Year

Tarapacá on jo vuosia ollut vahvasti sitoutunut kestävän kehityksen ohjelmaan, jonka tärkeimmät osa-alueet ovat ympäristö, vedenkäytön hallinta, ihmisten hyvinvointi ja tuotteiden laatu.

Tarapaca palkittiin vuonna 2016 Green Winery of the Year -palkinnolla. Periaate näkyy esimerkiksi tilan energiatuotannossa. Tavoitteena on, että jopa 50 prosenttia tilan energiatarpeesta katetaan vihreällä energialla. Tämän vuoksi viinitalolla on oma vesivoimala, joka hyödyntää ohi kulkevan joen luonnollista virtausta. Virta ohjataan erillisen kanavan kautta turbiiniin, minkä jälkeen vastaava määrä vettä palautetaan takaisin jokeen. Tämä takaa jatkuvan prosessin, jonka kapasiteetti tulee olemaan noin 250 kW kuukaudessa.

Tutustu vesivoimalan toimintaan englanninkielisellä videolla

Lisäksi Tarapacán viinitalolla on seuraavat sertifikaatit: ISO 9001: ISO quality standard ISO 14.001: ISO Standard regarding the environment ISO 22.001: ISO Standard for food safety (Argentina) OHSAS/18001: Standard for health and safety in the workplace Organic: Organic wine production FAIRTRADE: Fairtrade Standards (Argentina) BRC: British Standards of Food Safety, including HACCP HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points