Silliperunat ja parmesaani-majoneesi

Uudet perunat ovat kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan uuden perunan etuihin kuuluu, että siitä saa helposti herkullista tarjottavaa vieraillekin.

logo

4 HLÖ

logo

0 h 30 min

Silliperunat

AINEKSET

  • 1 kg siikli-perunoita

  • 50 g parmesan-juustoa raasteena

  • 2 dl majoneesia

  • ¼ sitruunan mehu ja raastettua kuorta

  • 100 g sinappisilliä

  • 100 g kylmäsavulohta

  • 1 dl mätitahnaa

  • 4 retiisiä viipaloituna

VALMISTUSOHJEET

    1. Valmista ensin parmesaani-majoneesi raastamalla parmesan-juusto mahdollisimman hienoksi raasteeksi ja sekoittamalla se majoneesin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.

    2. Keitä perunat suolavedessä napakan kypsiksi. Jäähdytä.

    3. Leikkaa perunan pitkältä sivulta ohut viipale pois ja puolita peruna. Laita leikkuupinnalle mätitahnaa ja parmesanmajoneesia.

    4. Laita seuraavaksi päälle erilaisia sillejä, kylmäsavulohta, kananmunaa, mätiä jne.

    5. Asettele ne näyttävälle vadille.