Silliperunat ja parmesaani-majoneesi
Uudet perunat ovat kotimaista lähiruokaa parhaimmillaan. Maistuvan uuden perunan etuihin kuuluu, että siitä saa helposti herkullista tarjottavaa vieraillekin.
Silliperunat
AINEKSET
1 kg siikli-perunoita
50 g parmesan-juustoa raasteena
2 dl majoneesia
¼ sitruunan mehu ja raastettua kuorta
100 g sinappisilliä
100 g kylmäsavulohta
1 dl mätitahnaa
4 retiisiä viipaloituna
VALMISTUSOHJEET
Valmista ensin parmesaani-majoneesi raastamalla parmesan-juusto mahdollisimman hienoksi raasteeksi ja sekoittamalla se majoneesin joukkoon. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunan kuorella.
Keitä perunat suolavedessä napakan kypsiksi. Jäähdytä.
Leikkaa perunan pitkältä sivulta ohut viipale pois ja puolita peruna. Laita leikkuupinnalle mätitahnaa ja parmesanmajoneesia.
Laita seuraavaksi päälle erilaisia sillejä, kylmäsavulohta, kananmunaa, mätiä jne.
Asettele ne näyttävälle vadille.