Viña Ventisquero

Viña Ventisquero viinitalo aloitti toimintansa vuonna 1998. Tänä päivänä viinitaloa johtaa nuori ja innovatiivinen tiimi yrittäjiä, joita yhdistää halu valmistaa persoonallisia laatuviinejä. Ventisqueron ensimmäinen sato korjattiin vuonna 2000 heidän Coastal Maipo Valleyn viljelyksiltä pääviinintekijän Felipe Tosson valvovan silmän alla.

Viña Ventisqueron viinitarhat sijaitsevat Chilen tärkeimmillä viinialueilla Coastal Maipon, Casablancan, Leydan ja Colchaquan laaksoissa. Viinitalon hieno ja ympäristöystävällinen Yali-viinisarja on saanut innoituksen linnuille tärkeästä kosteikosta.

Viña Ventisquero aloitti toimintansa 1990-luvun lopulla Maipon laaksossa Chilen rannikolla. Vain kolme vuotta myöhemmin toiminta laajeni arvostetuille Casablancan ja Apaltan viinialueille. Tänä päivänä viinitaloa johtaa nuori ja innovatiivinen tiimi yrittäjiä, joita yhdistää halu tuottaa persoonallisia laatuviinejä. Kaikki viinitalon viinit tuotetaan omien viinitarhojen rypäleistä.

Keskiössä kestävä kehitys

Viña Ventisquero on ainoa chileläinen viinitalo, jonka kaikki viinitilat täyttävät kestävän kehityksen tunnustukseen vaadittavat kriteerit, sillä sen viinit ovat kestävän kehityksen viinejä. Viinitalon filosofiaan onkin perustamisesta lähtien kuulunut luonnon kunnioittaminen.

Viinitalolle on myönnetty "Certified Sustainable Wine of Chile" -tunnustus, jonka saamiseksi viinitalon on sitouduttava toimimaan useiden säännösten mukaisesti. Sen tulee toimia yhtiönä läpinäkyvästi ja viljellä tarhoja kuluttamatta luontoa liikaa. Lisäksi sen tulee huolehtia sosiaalisesta vastuullisuudesta ja velvoitteista työntekijöitä ja yhteisöään kohtaan. Viña Ventisquerolle on erityisen tärkeää huolehtia työntekijöidensä turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Yali-viinit ovat lintujen asialla

Suomalaisille viininystäville hyvin tutun Yali-sarjan viinit olivat vuonna 2008 ensimmäiset chileläiset viinit, jotka saivat Climate Care -sertifikaatin. Nykyisin Yali-viinit ovat myös hiilidioksidineutraaleja.

Yali-viinisarja on saanut inspiraation Chilen Valparaisossa sijaitsevan El Yali -kosteikon mukaan. Tämä kosteikko toimii useiden lintujen kotipaikkana, ja nämä linnut esiintyvät myös viinien etiketeissä. Yali-viinit tekevät yhteistyötä useiden kansainvälisten lintuja ja niiden elinpaikkoja suojelevien järjestöjen kanssa. Suomessakin Yali on ollut tiiviisti mukana tukemassa BirdLife-organisaatiota.

Vuoden Viinit -kilpailussa kultaa omassa sarjassaan vuonna 2017 ja kunniamaininnan vuosina 2015 ja 2016 saanut Yali Wetland Reserva Gewürtztraminer on erinomainen valkoviini itämaisten ruokien ystäville. Kuiva ja hapokas maku tekee siitä myös poikkeuksellisen hienon sushi-viinin. Hyvin viilennettynä viinistä nousee sitruksen ja aprikoosin aromeja, jolloin viini on loistava valinta myös seurusteluviiniksi tai aperitiiviksi.

Nauti maisemista ja viineistä viinitarhavierailulla

Viña Ventisquero tarjoaa viinimatkalijoille mahdollisuuden kurkistaa tilan kellariin viinitynnyreineen ja nauttia viininmaistelusta paikallisten juustojen kera. Apalta-näköalapaikalta eteen aukeaa vuorenrinteille leviävä La Roblerían kaunis viinitarha.