Iman ja Leena – Arkisafkaa. Tutustu ruokakirjauutuuteen!

Ihastu arkisafkaan lukuisia somen hittireseptejä luoneen parivaljakon Imanin ja Leenan ohjeilla sekä tutustu mitä ruokakirja oikein pitää sisällään.

Iman ja Leena Arkisafkaa

Iman ja Leena, mistä kirjanne kertoo ja mistä saitte siihen inspiraation?

Kirja on läpileikkaus meidän omaan värikkääseen arkeen. Haluamme jakaa iloa ja inspiraatiota, jotta jokaisen arki voisi olla hieman herkullisempaa ja parempaa. Meistä kokkaamisen ei tarvitse olla työlästä uurastusta, vaan pienelläkin vaivalla voi saada aikaan herkullista ja värikästä ruokaa, jonka äärellä arki tuntuu vähän paremmalta. Emme myöskään halua ottaa kokkaamista liian vakavasti - simppeleitä ohjeita voi muunnella omaan makuun ja kaapin sisältöön sopivaksi.

Kirjamme antaa inspiraatiota viikon jokaiselle päivälle ja kaikenlaisille kotikokeille tasosta riippumatta.

Kirjasta löytyy sesonkien mukaan jaotellut yli 70 reseptiä, sillä sesonkien mukaan syömällä säästää sekä kuluiss, että syö ympäristöä kunnioittavammin. Myös ruoka on herkullisempaa, kun valitsee aineksia, jotka on kunakin ajankohtana parhaimmillaan. Kirjasta löytyy myös perusvinkkejä oman kuivakaapin tuunaamiseen ja näin arkikokkailun helpottamiseen. Lopusta löytyy myös muutamat valmiit viikkoruokalistat ja kauppalistat helpottamaan kiireistä elämää.

Kirjan ohjeilla onnistuu siis helpot arkiruoat, mutta eivät annokset juhlissakaan kalpene. Emme teekään suurta eroa arki- ja juhlaruoan välillä, sillä höyryävä kattilallinen maukasta pataa sopii meidän mielestä tarjottavaksi kumpana vaan.

Ylen arkisafka ohjelma siivitti meitä entisestään arkiaiheen äärelle ja instagram-tilillämme ollaan jaettu rutkasti piristystä seuraajien arkeen useamman vuoden ajan.

Millaisille kotikokeille kirja on suunnattu?

Kirja antaa inspiraatiota viikon jokaiselle päivälle ja kaikenlaisille kotikokeiille ja ruokavalioille tasosta riippumatta. Siitä löytyy rutkasti kasvispainotteisia reseptejä, mutta jokaiselle sesongille myös pari kalaa, lihaa tai kanaa sisältäviä ohjeita.

Iman ja Leena Arkisafkaa

Kuva: Bernhard Forsten / Agency Leroy Stailaus: Inga Tammivuori / Agency Leroy 

Paras palaute mitä olemme saaneet onkin se, että moni vannoutunut lihansyöjä on huomaamattaan syönyt ihanaa kasvisruokaa useamman viikon ajan kokkailtuaan meidän resepteillä - asiaa sen kummemmin ajattelematta. Kirjasta löytyy inspistä niin yksineläjälle, pariskunnille kuin perheillekin.

Mikä ohje on erityisen lähellä sydäntänne?

Monikin ohjeista, mutta erityisesti persialainen papukeitto, koska se oli aikoinaan Imanin lapsuuden lempiruoka ja on nyt päässyt suomalaisen päiväkodinkin listalle. Kuulemma melkein jokainen lapsi ottaa lisää, kun papukeittoa on tarjolla!

Mitä vuosi 2024 tuo tullessaan teille?

Entisestään sesonkien mukaan syömistä ja paljon maittavia, jokaiselle (kasvis, vegaani tai sekasyöjä) maistuvia annoksia kasvispainotteisesti. Arki on mielessä melkein jokaisena päivänä viikossa, joten tullaan varmasti jatkamaan aiheen parissa myös ensi vuonna - pyrkimyksenä tuoda monipuolisuutta, iloa ja väriä suomalaisten lautasille myös jatkossa.

Yksittäisten trendien sijaan haluamme kannustaa ihmisiä kokeilemaan ja uskaltamaan omissa keittiöissään. Eikä kokeilemisella tarkoiteta hienojen ravintola-annosten tekemisen opettelua vaan rohkeampaa maustamista ja vaikka uuden raaka-aineen ottamista ostoskoriin.

Jämäkokkailu ja kaapin aineksista (kun kaapissa ei ole ”mitään”) herkullisen illallisen rakentaminen on parasta taikuutta mitä tiedetään!

iman_ja_leena

Iman Gharagozlu ja Leena Ahokas ovat lukuisia somen hittireseptejä luonut parivaljakko, joka tuo iloa seuraajiensa päivittäiseen (ruoka)elämään @imanjaleenasafkaa Instagram-tilillä. He ovat myös luotsanneet omaa Viikon Arkisafkat -ohjelmaa Ylellä.

Tutustu ja osta kirja (WSOY)

04.10.2023