Blossa Glögg Rosén valmistuksessa käytetään aitoja marjoja

Marjojen sisältämä luonnollinen hyytelöimisaine eli pektiini voi muodostaa juomaan vähän sakkaa. Tutustu Blossa Rosén nauttimiseen!

Blossa_roseepulloja

Trendikkään Blossa Glögg Rosén pohjana on roseeviini, joka on maustettu Blossan omalla, perinteisellä mausteseoksella. Blossa Rosén mausta löytyy perinteisten Blossa-mausteiden neilikan, kardemumman ja inkiväärin lisäksi myös mansikka- ja karpalouutteita, jotka korostavat roseeviinin ominaisuuksia. Klassiseen Blossaan verrattuna Blossa Rosé on maultaan myös hieman kuivempi.

Blossa Rosén ainutlaatuinen maku syntyy siihen valituista aidoista marjoista ja mausteista ja tämän takia juoma voi myös sisältää satunnaisesti vähän sakkaa. – Roséglögin mahdollisesti sisältämä sakka johtuu siihen valittujen marjojen sisältämästä luontaisesta pektiinistä. Pektiini on marjojen ja hedelmien sisältämä, luonnon oma hyytelöimisaine, joka muodostaa helposti sakkaa, Blossan Chief Blender Åsa Örsvärn sanoo.

Örsvärnin mukaan jokainen glögierä sekoitetaan ja käsitellään hyvin hellävaraisesti, minkä jälkeen erä lepää tankissa ja tällöin pektiini yhdessä muiden aineiden kanssa aiheuttaa sakan kertymistä tankkiin. Kun pulloja aletaan täyttää tankista, sakka jakautuu epätasaisesti eli useimmissa pulloissa on hyvin vähän sakkaa, mutta pienemmässä osassa pulloja sitä saattaa olla enemmän.

- Sakkaa on siis aina luontaisesti mukana roséglögissä, mutta sen määrä vaihtelee. Niissä pulloissa, joissa sakkaa on enemmän, on myös hieman enemmän herkullista mansikan ja karpalonmakua, koska pektiini sitoo myös osan mausta, Örsvärn kertoo. Mikäli pullon pohjalle on kertynyt sakkaa, Örsvärnin mukaan juoma kannattaa sekoittaa hyvin ennen tarjoilua eli kylmänä nautittaessa pulloa hellävaroen kääntelemällä ennen avaamista tai glögiä lämmitettäessä juuri ennen sen kaatamista laseihin.

5 faktaa Blossa Rosé glögistä

Mitä roséglögin kanssa voi tarjoilla?

Laita kulhoon tarjolle sokeroituja manteleita, pistaasipähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Tai kokeile suolattuja manteleita ja tuoreita viikunoita. Lämmitettynä Blossan Rosén joukkoon kannattaa lisätä rusinoiden sijaan kuivattuja karpaloita, jotka korostavat roseeviinin makua. Lisäksi manteleita oman maun mukaan.

Mitä glögipullon pohjalla oleva samea aine on?

Glögipullon pohjalle saattaa kertyä sakkaa, joka on peräisin valmistuksessa käytetyistä marjoista ja mausteista.

Onko glögi pilalla, kun siinä on sakkaa?

Glögi ei ole pilalla, vaikka siinä on sakkaa, vaan se on glögille luontaista.

Mistä sakka johtuu?

Sakka johtuu glögiin valittujen marjojen sisältämästä pektiinistä, joka on luonnon oma hyytelöimisaine.

Mitä teen sakalle glögiä tarjoiltaessa?

Glögi kannattaa sekoittaa hyvin joko kylmänä nautittaessa pulloa hellävaroen kääntelemällä ennen avaamista tai lämmitettäessä juuri ennen laseihin kaatamista.

01.11.2023