Olipa kerran keittiössä -kirja sisältää Anna Perhon ja hänen äitinsä reseptejä ja tarinoita sieltä, missä ruoka kasvaa. Olipa kerran talo sijaitsee kirjaimellisesti keskellä peltoa 150 km päässä Helsingistä. Annan äidin - itseoppineen mestarikokin ja maatilan emännän- reseptit perustuivat pitkälti siihen, mitä luonto kunakin sesonkina suostui antamaan. Perho itse tuo kirjaan moderneja makuja ja rakkaimpia reseptejään.
Olipa kerran keittiössä - tutustu Anna Perhon ruokakirjaan
Olipa kerran keittiössä pitää sisällään toimittaja Anna Perhon ja hänen äitinsä Leena Perhon ruokareseptejä pellon laidalta. Tutustu kirjaan!
Anna, mistä Olipa kerran keittiössä -kirjassasi oikein on kyse ja mistä sait siihen inspiraation?
– Ostimme nelisen vuotta sitten 1800-luvulla rakennetun hirsitalon. Jo ennen kuin kauppakirjaa oli allekirjoitettu, ajattelin, että täällä pitää tehdä keittokirja.
Olen maatilalta kotoisin, ja äitini kattoi pöydän kuusi kertaa päivässä. Äiti kokkasi riistaa, lähi- ja sesonkiruokaa, sillä kauppojen valikoima oli todella vaatimaton tähän päivään verrattuna.
Minulle ruoka edustaa myös tarinoita. Kirja koostuukin resepteistä sekä niihin liittyvistä pienistä kertomuksista.
Miksi kirjaasi kannattaa tutustua juuri tänä kesänä?
– Kirjan reseptit ovat pääsääntöisesti helppoja ja nopeita valmistaa. Tarinat tekevät kirjasta myös kevyttä kesäluettavaa. Ja siinä on superkauniit, Viola Virtamon ottamat kuvat!
Mikä resepti kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi?
– Vaikea kysymys… Ehkäpä nostaisin Ihmekeiton, joka on yksi perheemme ikisuosikeista. Se taipuu juhlaruuaksi ja arjen nopeaksi illalliseksi. Se on halpa, nopea ja tehtävissä joko liha- tai vegaanisena versiona.
Kiitos kun luit kirjaesittelymme! Täydenna alla yhteystietosi ja osallistu Anna Perhon signeeraaman kirjan arvontaan (arvo 32 €). Arvomme yhteensä kolme kirjaa ja ilmoitamme voittajille sähköpostitse 29.5.2024