Queen of Cakes – Kakkutaiteilijan gluteenittomassa keittiössä - tutustu kirjauutuuteen

Kakkutaiteilija Mona Tähtisen valikoidut suosikkitäytekakkureseptit, täydelliset macaronit ja simppelit ohjeet nopeampiin herkkuihin tarjoilevat helposti lähestyttäviä elämyksiä niin satunnaiselle kuin kokeneemmallekin leipurille.

queen_of_cakes_kirja

Mona, mistä kirjasi kertoo ja mistä sait siihen inspiraation?

Kirja on sukellus täytekakkujen maailmaan ja se on rakennettu luonnollisesti kerroksiin. Ensimmäisestä ja toisesta kerroksesta löydät erilaisia täyte- ja pohjavaihtoehtoja, joita yhdistelemällä pääset rakentamaan sen oman unelmiesi täytekakun. Mukana on myös minun omia makusuosikkeja vuosien varrelta sekä reseptejä muihin gluteenittomiin herkkuihin ja leivonnaisiin. Kirjan viimeisessä kerroksessa hypätään taiteen puolelle ja sieltä löydätkin erilaisia tekniikoita ja vinkkejä kakkujen koristeluun.

Mukana on myös minun omia makusuosikkeja vuosien varrelta sekä reseptejä muihin gluteenittomiin herkkuihin ja leivonnaisiin.

Inspiraatio kirjaan on syntynyt oman työn kautta. Kirjan toivon osoittavan, että gluteenittomuus ei ole este maukkaille leivonnaisille. Toivon sen kannustavan maustamaan rohkeammin ja kokeilemaan jotain uutta.

Millaisille kotileipojille kirjasi on tarkoitettu?

Kirja on rakennettu niin, että sieltä löytyy kaikille jotain.

Nopeaan makeannälkään voi valita vaikka cookiet tai mustikkapiirakan, ja sitten hieman erityisempään juhlaan taas monivaiheisen täytekakun haluamillaan täytteillä. Erityisesti kirja on kirjoitettu toimivia gluteenittomia reseptejä kaipaaville sekä kokeilunhaluisille kakkuleipureille.

Mikä ohje kirjassa on erityisesti lähellä omaa sydäntäsi?

Täytekakkujen osalta se on ruusuvettä ja punaherukoita yhdistävä resepti.

ruusu-punaherukkakakku

Aromaattisilla herukoilla on ehkä hieman arkinen maine ja tässä reseptissä ne nousevat ihanan juhlavasti esille ilman, että makua on haudattu valtavaan määrään sokeri ja makeutta.

Toinen itselleni tärkeä resepti on isomummin sitruuna-teekakku.

Millaiset kakkutrendit ovat nosteessa loppu- ja ensi vuonna?

Ylipäätään sellainen turha käytännöllisyys kakkujen kohdalla alkaa hieman väistymään. Jatkuvasti kokeillaan enemmän ja rohkeammin erilaisia makuja ja täytteitä sekä halutaan panostaa myös siihen ulkonäköön.

Hääkakkujen osalta ennustan sellaisten valtavan leveiden ja matalien kakkujen näkyvän juhlapöydissä tulevaisuudessa. Uskon myös, että häihin valitaan jatkossa useammin se hääparin lempileivos tai -piiras eli irrottaudutaan hieman siitä ajatuksesta, että kakku on se ainoa vaihtoehto hääjuhlaan. Makujen osalta paluuta tekevät vanhat klassikot kuten karvasmanteli ja hapankirsikat. Veikkaisin myös kiisseleiden olevan tulevan syksyn ja kevään juttu!

Mona_Tähtinen

Kakkutaiteilija Mona Tähtinen työskentelee gluteenittoman reseptiikan parissa ja rakastaa toisiaan täydentävien makuparien metsästämistä. Oikein valittu jälkiruoka kruunaa juhlan ja pysäyttää arjen. Seuraa Monaa Instagramissa: @say_it_with_a_cake

Tutustu ja osta kirja (Cozy Publishing)