Ravintola Strindbergin joulumenussa maistuu jouluinen twisti

Helsinkiläisen klassikkoravintola Strindbergin joulumenu nostaa tänäkin vuonna esille pohjoismaista makumaailmaa ranskalaisin vaikuttein. Tutustu kolmen ruokalajin menun herkullisiin vaihtoehtoihin ja varaa pöytäsi. Joulumenu on tarjolla 11.-22.12. niin lounas- kuin illallisaikaan.
Ravintola Strindbergin joulumenu

Helsingin keskustan sykkeessä Pohjoisesplanadilla sijaitseva Strindberg on kaupungin klassisimpia ravintoloita. Se tunnetaan vilkkaan kesäterassin ja alakerran kahvilan lisäksi toisen kerroksen ravintolan klassikkoannoksista kuten kaupungin parhaan maineessa olevasta Toast Skagenista sekä hiillostetusta lohesta. – Klassinen, konstailemattoman hyvä ruoka modernilla tyylillä laadukkaista ja mahdollisimman lähellä tuotetuista raaka-aineista on meidän keittiömme kulmakivi, kertoo keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen

– Samaa teemaa vaalimme myös joulumenussamme, josta perinteiset suomalaiset jouluruoat on jätetty kotona aattopöydässä nautittavaksi. Pohjoismaisesta ja ranskalaisesta makumaailmasta ponnistavista annoksista löytyy kuitenkin pientä joulutwistiä. Klassikkoalkuruokamme Toast Skagen saa joulun sävyjä punasipulihillokkeesta ja briossista. Ranskalaistyylinen kypsennetty mousse eli mousseline on valmistettu taimenesta, johon joulun makuja tuovat mallasleipä ja piparjuurikreemi.

Ruokaelämys on monien asioiden summa

– Alku-, pää- ja jälkiruokaa valitessa kannattaa pitää mielessä, että ruoka-annokset tukisivat toisiaan, niin että kokonaisuudesta muodostuu tasapainoinen eri raaka-aineiden ja valmistustapojen suhteen. Joulumenustamme alkuruoaksi kannattaa ottaa vaikkapa kalaa eli taimenmousseline, pääruoaksi puolestaan lihaa eli ahvenanmaalaista karitsan paahtopaistia puikulaperunapyreellä ja viimeistellä kokonaisuus raikkaalla valkosuklaisella tyrnijälkiruoalla, Jarkko sanoo.

Ranskalaistyylinen kypsennetty mousse eli mousseline
Ranskalaistyylinen kypsennetty mousse eli mousseline on valmistettu taimenesta. Sen makua tukee luomuvalkoviini Raimat Ventada Organic.

Taimenen pientä rasvaisuutta tukee tyylikkään hedelmäinen luomuvalkoviini Raimat Ventada Organic Espanjasta ja karitsalle sopii puolestaan mehevän täyteläinen Raimat Boira Organic -punaviini.

– Oma ruokasuosikkini on ehdottomasti kotimainen kala, Jarkko kertoo. – Pääruokien rapeanahkaiseksi paistettu siika perunaterriinin ja limetti-voivaahdon kera sulaa suussa. Ruokaelämyksen viimeistelee mukava miljöö näkymällä Esplanadin puiston jouluvaloihin, hyvä seura, asiantunteva palvelu ja toki ruokaa tukeva viini. Tervetuloa joulun odotukseen!

Hinta 55 € / hlö Katso joulumenun ruoat

Ravintola Strindberg
Pohjoisesplanadi 33, Helsinki

Varaa pöytä
Varaa pöytä
Kolmen ruokalajin joulumenu tarjolla 11.–22.12.2017 Lounaalla Ma-Pe 11:00-13:30 & 14:00-16:30 Illalla Ma-Ti 17:00-22:00 & Ke-Pe 17:00-24:00 La 13:00-24:00
Ravintola Strindbergin keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen
Keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen
Ravintola Strindbergin keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen tunnustautuu jouluihmiseksi, joka nauttii rauhallisesta ajasta hektisen työtahdin jälkeen. Jouluna rauhoitutaan kotona omaan joulupöytään perheen perinteiden kanssa.

Raimat

Mitä luonto antaa, Raimat antaa takaisin luonnolle. Koillis-Espanjan Lleidassa sijaitseva Raimat on valmistanut viinejä luonnonmukaisin menetelmin jo yli 100 vuoden ajan ja sillä on kestävän kehityksen sertifikaatti. Raimat on Euroopan suurin perheomisteinen viinitila ja kaikki viineihin käytetyt rypäleet ovat peräisin omilta tarhoilta, mikä varmistaa korkean laadun.