Ravintola Strindbergin joulumenussa maistuu jouluinen twisti

Helsinkiläisen klassikkoravintola Strindbergin joulumenu nostaa tänäkin vuonna esille pohjoismaista makumaailmaa ranskalaisin vaikuttein. Tutustu kolmen ruokalajin menun herkullisiin vaihtoehtoihin ja varaa pöytäsi.

Ravintola Strindbergin joulumenu

Helsingin keskustan sykkeessä Pohjoisesplanadilla sijaitseva Strindberg on kaupungin klassisimpia ravintoloita. Se tunnetaan vilkkaan kesäterassin ja alakerran kahvilan lisäksi toisen kerroksen ravintolan klassikkoannoksista kuten kaupungin parhaan maineessa olevasta Toast Skagenista sekä hiillostetusta lohesta. – Klassinen, konstailemattoman hyvä ruoka modernilla tyylillä laadukkaista ja mahdollisimman lähellä tuotetuista raaka-aineista on meidän keittiömme kulmakivi, kertoo keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen

– Samaa teemaa vaalimme myös joulumenussamme, josta perinteiset suomalaiset jouluruoat on jätetty kotona aattopöydässä nautittavaksi. Pohjoismaisesta ja ranskalaisesta makumaailmasta ponnistavista annoksista löytyy kuitenkin pientä joulutwistiä. Klassikkoalkuruokamme Toast Skagen saa joulun sävyjä punasipulihillokkeesta ja briossista. Ranskalaistyylinen kypsennetty mousse eli mousseline on valmistettu taimenesta, johon joulun makuja tuovat mallasleipä ja piparjuurikreemi.

Ruokaelämys on monien asioiden summa

– Alku-, pää- ja jälkiruokaa valitessa kannattaa pitää mielessä, että ruoka-annokset tukisivat toisiaan, niin että kokonaisuudesta muodostuu tasapainoinen eri raaka-aineiden ja valmistustapojen suhteen. Joulumenustamme alkuruoaksi kannattaa ottaa vaikkapa kalaa eli taimenmousseline, pääruoaksi puolestaan lihaa eli ahvenanmaalaista karitsan paahtopaistia puikulaperunapyreellä ja viimeistellä kokonaisuus raikkaalla valkosuklaisella tyrnijälkiruoalla, Jarkko sanoo.

Ranskalaistyylinen kypsennetty mousse eli mousseline
Ranskalaistyylinen kypsennetty mousse eli mousseline on valmistettu taimenesta.

– Oma ruokasuosikkini on ehdottomasti kotimainen kala, Jarkko kertoo. – Pääruokien rapeanahkaiseksi paistettu siika perunaterriinin ja limetti-voivaahdon kera sulaa suussa. Ruokaelämyksen viimeistelee mukava miljöö näkymällä Esplanadin puiston jouluvaloihin, hyvä seura, asiantunteva palvelu ja toki ruokaa tukeva viini. Tervetuloa joulun odotukseen!

Hinta 55 € / hlö

Ravintola StrindbergPohjoisesplanadi 33, Helsinki

Varaa pöytä

Varaa pöytä

Kolmen ruokalajin joulumenu tarjolla 11.–22.12.2017 Lounaalla Ma-Pe 11:00-13:30 & 14:00-16:30 Illalla Ma-Ti 17:00-22:00 & Ke-Pe 17:00-24:00 La 13:00-24:00

Varaa pöytä>

Ravintola Strindbergin keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen

Keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen

Ravintola Strindbergin keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen tunnustautuu jouluihmiseksi, joka nauttii rauhallisesta ajasta hektisen työtahdin jälkeen. Jouluna rauhoitutaan kotona omaan joulupöytään perheen perinteiden kanssa.