Chinotto - Bitterinen virvoitusjuoma SanPellegrinolta aikuiseen makuun

Autenttinen italialainen kulttijuoma Chinotto on vihdoin saatavilla Suomessa hyvin varustelluista K-ryhmän ruokakaupoista. 

SanPellegrino_Chinotto

Chinotto – mitä se oikein on

Chinotto-hedelmää viljellään Sisiliassa, Italian suurimman tulivuoren Etnan rinteillä, Taorminan ja Giardini di Naxoksen välissä. Se muistuttaa ulkoisesti hyvin paljon appelsiinia, mutta on maultaan paljon katkerampi. Tämän vuoksi chinottoa ei syödä kuten appelsiinia, eikä sen mehu ole sellaisenaan juotavaa, mutta sen uutetta käytetään bitterisen SanPellegrino Chinoton valmistukseen. 

Chinottoa pidettiin pitkään Italiassa ”mehuihin epäsopivana” sitrushedelmänä, josta kukaan ei ollut valmistanut juomaa, kunnes 1950-luvulla keksittiin uusi idea ja niin syntyi SanPellegrino Chinotto.

Chinotto on persoonallinen bitterisen yrttinen alkoholiton digestiivi. Joko rakastut tai et!

Sittemmin Chinotto on lunastanut paikkansa yhtenä italialaisten suosikkijuomista. Sillä on omintakeinen bitterinen maku, josta löytyy intensiivistä makeahkoa sitrushedelmää. Maussa on aistittavissa myös tiettyä puisuutta, ja sen jälkimaku on mausteinen. Juoman tuoksu on intensiivinen, ja siitä voi löytää karamellisoitua sitrushedelmää sekä kanelin mausteisuutta.

SanPellegrino Chinotto on väriltään ruskeaa oranssin ja punaisen vivahteilla. Siinä on kestävät ja hienot kuplat. Juoma saattaa sisältää vähän aitojen hedelmien sakkaa. 

Näin nautit SanPellegrino Chinottoa

Tarjoile SanPellegrino Chinotto hyvin viilennettynä 6-8 °C asteisena. Sen voi nauttia sellaisenaan tai jäiden kanssa vaikkapa alkoholittomana aperitiivina tai iltapäiväkahvin sijaan (ei sisällä kofeiinia).

Chinotton joukkoon voi laittaa italialaiseen tapaan sitruunan viipaleen tai kuoren palan. SanPellegrinon Chinotto on myös erinomainen kumppani mausteisten viinien tai vaikkapa punaisen Vermutin kanssa nautittuna. Chinotton bitterisyys sopii hyvin yhteen myös amerikkalaistyylisten rommien sekä ruisviskien kanssa. Voit myös kokeilla sitä pehmentääksesi Bourbon-viskin makeutta, tai mielenkiintoisena yhdistelmänä savuisen Mezcalin kanssa.

Hinta noin 1,98 € / 33 cl valikoiduista K-ryhmän kaupoista sekä Verkkokauppa.comista

Löysitkö Chinottoa lähi K-kaupasta? Voit toivoa omaa suosikkijuomaasi valikoimaan K-ryhmän palautelomakkeella

04.04.2023