Vietä yrityksesi pikkujouluja Suomi 100 -hengessä Fazerin ravintoloissa

Suomen juhlavuosi on näkyvästi esillä yritysten joulujuhlissa, kun pöytiin katetaan arvostettuja suomalaisia klassikkoruokia sekä juhlavuotta varten valmistettuja viinejä. Tutustu millaisen Suomi 100 -menun Fazer Culinary Teamin vetäjä Mika Pesonen on loi

Vietä yrityksesi pikkujouluja Suomi 100 -hengessä

Kansainvälisissä kokkiolympialaisissa viime vuonna kultaa voittanut Fazer Culinary Team Finlandin vetäjä ja keittiömestari Mika Pesonen suunnittelee kahdeksan hengen tiimillään useita kymmeniä erilaisia menukokonaisuuksia vuosittain Fazerin tilausravintoloiden asiakkaille. Sinivalkoinen Suomi 100 -menu tuo loppuvuoden aikana lautaselle raikkaita kotimaisia klassikoita järvikaloista juureksiin ja metsän ja pellon antimiin. – Halusimme menua suunnitellessamme kunnioittaa paitsi perinteisiä suomalaisia raaka-aineita, mutta myös tyypillisiä ruoanvalmistustapoja kuten savustusta, suolaamista ja pikkelöintiä, Mika kertoo.

– Oma suosikkini on alkupalapöydän savustettu ahven, joka tarjoillaan paahdetun kukkakaalin ja marinoidun punasipulin kanssa. Erilaiset alkupalat ovat usein noutopöydän suosituimpia herkkuja ja Suomi 100 -menuhun olemme koonneet kuusi erilaista alkuruokaa kuten graavisiikaa, vorschmackia ja marinoitua lanttu-rukiinjyväsalaattia. Jauhetusta lampaan lihasta valmistettu vorschmack on alun perin Itä-Euroopasta, josta marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin kerrotaan sen tuoneen suomalaiseen juhlapöytään. Hyvässä alkupalapöydässä tärkeää on tarpeeksi monipuolinen valikoima, jotta jopa useammankin sadan hengen juhlissa jokaiselle löytyy omia suosikkeja. Erikoisruokavaliot huomioimme toki aina, Mika kertoo.

Viini on tärkeä osa ruokaelämystä

Pääruoaksi nautitaan ylikypsää härkää, tillikastiketta ja paahdettuja juureksia. – Tilli on suomalainen klassikkoyrtti, jota kannattaa arvostaa kalaruokien lisäksi myös liharuoissa, Mika sanoo. Härän lihan mureutta korostaa hyvin juhlavuoden virallinen Wine Gallery Suomi 100 -punaviini Ranskan Bordeauxista. Ryhdikkään täyteläisen viinin etikettiä koristaa osa Tove Janssonin Juhlat kaupungissa -freskosta. Alkupalapöydän erilaisille herkuille sopii puolestaan raikkaan hedelmäinen Wine Gallery Suomi 100 -valkoviini, sekin Bordeauxista. – Menun jälkiruoka on arkiklassikkona tunnettu puolukkavispipuuro, joka kruunataan oman myllyn kaurasta ja Fazerilan valkosuklaasta tehdyllä herkullisella muruseoksella.

Kaura-valkosuklaa-muruseos kruunaa puolukkavispipuuron
Kaura-valkosuklaa-muruseos kruunaa puolukkavispipuuron illan päätökseksi.

Culinary Team koostuu rautaisista ammattilaisista

Mika tiimeineen valmistautuu parhaillaan kansainväliseen Culinary World Cup -kisaan, joka pidetään Luxemburgissa marraskuussa 2018. – Menusuunnittelu on parhaillaan menossa ja pian testailemme raaka-aineita, Mika kertoo. – On ollut ilo ja kunnia kokea, miten taitavista fazerilaisista ympäri Suomea koottu tiimimme on menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä kisoissa. Keräämme asiakaspalautetta myös ravintoloissamme eri puolella Suomea, näin tiedämme, miten suunnittelemamme ruoat maistuvat myös asiakkaidemme – ei vain kilpailun tuomariston – suussa.

Varaa yrityksesi pikkujoulut!

Varaa yrityksesi pikkujoulut!

Tutustu Fazerin kokous- ja juhlaravintoloiden pikkujoulutarjontaan sekä Suomi 100 -menuhun ja tee tarjouspyyntö.

www.kokouksetjajuhlat.fi>

Haastattelussa Mika Pesonen

Haastattelussa Mika Pesonen

Mikan vinkit yrityksen pikkujoulujuhlien järjestäjälle: - Ei kannata tarjoilla perinteistä jouluruokaa, sillä sitä saa jouluna kylläkseen - Huolehdi että pöydässä on monipuolinen valikoima lihaa, kalaa ja kasviksia - Kysy vieraiden erikoisruokavaliot ja allergiat ja ilmoita ne ravintolaan n. viikkoa aiemmin - Valitse viihtyisä ja käytännöllinen juhlapaikka, jonka ruokaan ja palveluun voit luottaa.