Red Root
Sadonkorjuun antimia kannattaa käyttää myös drinkkien ja boolien valmistuksessa. Raikas punajuuri-frizzantino-drinkki juhlistaa syksyä.
Vinkki! Valmista sokeriliemi laittamalla esim. pieneen lasipulloon yhtä suuri määrä sokeria ja kiehuvaa vettä. Ravista voimakkaasti ja anna jäähtyä. Sokeriliemi säilyy jääkaapissa reilun viikon.
AINEKSET
6 kpl sitruunalohkoja
10 lehteä sitruunabasilikaa
2 cl sokerilientä
1,5 cl punajuurimehua
Prosecco –valkoviiniä
Kannellinen hillopurkki juoman valmistukseen ja tarjoiluun
VALMISTUSOHJEET
Murskaa sitruunalohkot esimerkiksi puisella sauvalla hillopurkissa.
Laita purkkiin jäitä, sitruunabasilikan lehdet ja mittaa joukkoon sokeriliemi ja punajuurimehu.
Pidennä juoma Proseccolla niin että purkki tulee lähes täyteen.
Sekoita juoma lusikalla ja koristele sitruunabasilikalla ja pillillä.
Voit valmistaa juoman myös boolina kymmenkertaistamalla ainesmäärän.