Valkoviinit

Selaa valkoviinivalikoimaamme ja tutustu laadukkaisiin valkoviineihin, jotka löydät Alkon valikoimasta.

Valkoviinille klassisimpia ruokia ovat erilaiset merenelävät, kalat sekä salaatit. Ruokasuositus riippuu mm. valkoviinin makeusasteesta, rypälelajikkeesta ja kypsyttämisestä. Tutustu valkoviinivalikoimaamme ruokasuosituksineen.

Tuotteet


Valkoviini - mistä on kyse?

Valkoviini on lähes aina vaaleista viinirypäleistä tehtyä viiniä. Valkoviinit jaotellaan makeusasteen mukaan kuiviin, puolikuiviin, puolimakeisiin ja makeisiin valkoviineihin. Valkoviinien alkoholipitoisuus on yleensä 12-14 prosenttia, mutta niitä valmistetaan myös matala-alkoholisempana ja alkoholittomana.

Valkoviinien rypälelajikkeita on maailmalla satoja ja valkoviiniä viljellään kaikissa viinintuottajamaissa Euroopassa ja sen ulkopuolella. Yleisempiä ja eniten viljeltyjä vaaleita rypälelajikkeita ovat muunmuassa Chardonnay, Riesling, Sauvignon Blanc

Tunnetuimpia valkoviinityylejä ovat muunmuassa Ranskan Chablis, saksalaiset Riesling-valkoviinit ja Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc.