Finca las Moras

Moderneista viineistään tunnettu Finca Las Moras sijaitsee Tulumin laaksossa San Juanin provinssissa 20 km päässä San Juanin kaupungista.

Tulum-laaksossa viininviljelyä on harjoitettu jo yli sata vuotta. Finca Las Morasin 560 hehtaarin viiniviljelykset sijaitsevat 630 metriä merenpinnan yläpuolella Andien kupeessa. Alueen maaperä sekä kuuma ilmasto yhdessä runsaan auringon valon ja vuorilta tulevan kosteuden kanssa luovat suotuisat olosuhteet laadukkaiden ja hedelmäisten viinien valmistukseen.

Finca Las Moras yhdistää menestyksekkäästi perinteisen viininviljelyn ja uusimman viininvalmistuksen teknologian. Viinitila valittiin vuoden argentiinalaiseksi viinintuottajaksi kansainvälisessä International Wine & Spirit Competition -kilpailussa vuosina 2005, 2008 ja 2013. Vuonna 2009 viinitalo palkittiin ennätysmäisellä 20 mitalilla samaisessa kipailussa.

Erinomainen sijainti, ympäristön ja luonnon kunnioitus, sekä intohimo viininvalmistusta kohtaan tekevät Las Morasin viineistä niin korkealaatuisia kuin ne ovat. Nimi Las Moras tarkoittaa espanjaksi mustaherukkaa, ja nimi tulee karhunvatukkapensaista, joita kasvaa runsaasti viinitarhojen ympäristössä. Se on myös talon viinien symboli: hedelmäisyyttä upeimmillaan.

Finca las Moras pöytä täynnä argentiinalaisia herkkuja
Runsas ja värikäs argentiinalainen ruoka kaipaa rinnalleen hedelmäisiä viinejä.

Täyteläistä malbecia ja palkittua kokeilunhalua

Nimi Las Moras tarkoittaa espanjaksi karhunvatukkaa. Nimi tuleekin karhunvatukkapensaista, joita kasvaa runsaasti viinitarhojen ympäristössä. Se on myös talon viinien symboli – hedelmäisyyttä upeimmillaan. Talossa tuotetaan paljon viinejä tummasta ja täyteläisestä Malbec-rypäleestä, josta valmistetusta viinistä löytää vahvojakin karhunvatukan, luumun, savun ja suklaan vivahteita.

Malbecit ovat myös selkeästi ruokaviinejä: ne sopivat erinomaisesti Argentiinassakin suosittujen pihvien ja riistan kumppaniksi. Finca Las Morasin tuotevalikoimasta löytyy myös yllätyksiä. Sangiovese-rypälettä kasvatetaan harvoin Italian ulkopuolelta. Talon Reserva Sangiovese on kuitenkin upea osoitus siitä, että antaumuksella viljeltynä rypäle pärjää jopa tuhansien kilometrien päässä kotoa. Malbecien tavoin Reserva Sangiovese on tumma ja tamminen viini. Sen kanssa kannattaa nauttia naudan- tai lampaanlihaa, joskin se toimii hienosti myös juustojen kanssa.

Ei pidä unohtaa, että Finca Las Morasissa valmistetaan myös valko- ja kuohuviiniä. Erityistä huomiota on saanut kahden rypälelajikkeen Rosé Syrah Viognier. Monipuolisena kuohuviininä se on varteenotettava vaihtoehto juhliin, joissa tarjoilupöydät notkuvat herkuista äyriäisistä tummaan lihaan. Omimmillaan kuohuviini on kalan ja vaalean lihan kanssa.

Lähde viinimatkalle upeaan Argentiinaan

San Juanin alueelle matkustetaan ennen kaikkea sen upeiden viinien vuoksi. Argentiina on myös kuuluisa liharuuistaan, joten lihan ystävät tulevat rakastamaan matkaa Etelä-Amerikan eteläiseen suurmaahan. Tulum-laaksossa pöydästä löytää upeita pihvejä. Lue lisää tuottajan sivuilta www.fincalasmoras.com.ar.

Viinitalon Organico -luomuviinisarjan tunnistaa pakkauksessa olevasta Argentiinan kansallislinnusta Rufous hornerosta eli lempinimeltään ’uunilinnusta’. Mudasta tai liejusta hienon uunimaisen pesän rakentava ruskea lintu on tärkeä apuri viinitarhoilla sen syödessä viiniköynnöksille haitallisia hyönteisiä. Jotkut viininviljelijät uskovat, että jos 'uunilintu' tekee pesänsä puuhun lähelle viinitarhaa on se merkki poikkeuksellisen hyvästä vuosikerrasta.