UUTUUS

Bollinger R.D. 2008

Bollinger R.D. 2008


Runsas & Paahteinen

Label: Voimakkaat juustotLabel: Simpukat, Osterit, KampasimpukatLabel: RiistalinnutLabel: Äyriäiset

439,99 €

Löydä Alkosta

Laadukas ja runsas prestige-samppanja, jota James Bond on suosinut jo 40 vuotta. Saatavilla Alkosta huhtikuussa 2023.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Kullankeltainen

Tuoksu

Runsaan paahteinen aromi, jossa marsipaania, aprikoosia, hunajaa, briossia, ja hasselpähkinää.

Maku

Runsas ja moniulotteinen maku, jossa mm. sitrushedelmien, luumun ja hasselpähkinän vivahteita.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Erinomainen valinta upeimpiin fine dining -pöytiin esimerkiksi riistalintujen, hummerin, kampasimpukan tai kovien juustojen esim. Gruyèren tai Comten kanssa. Myös hasselpähkinällä maustetut hienostuneet ruoat sopivat erinomaisesti Bollinger R.D. 2008:n kanssa. Tarjoilulämpötila 8 astetta.

Tarina

R.D. on Bollingerin rekisteröimä tavaramerkki ja se tulee sanoista ’Recently Disgorged’ eli vapaasti suomennettuna ’hiljattain uudelleenkorkitettu’. ’Disgorgement’ eli uudelleenkorkitus on kriittinen vaihe samppanjan valmistuksessa ja tarkoittaa hiivasakan poistoa pullosta pitkän kypsytysajan jälkeen. ’Recently disgorged’ tarkoittaa, että uudelleenkorkitus on tehty alle vuoden sisällä viinin markkinoilletulosta, jolloin sen maussa on vielä paljon intensiteettiä ja erityislaatuisia aromeja. Useat samppanjan ystävät nauttivatkin R.D.:n vuoden sisällä sen disgorgement-päivämäärästä. Bollinger on ensimmäinen samppanjatalo, joka painoi disgorgement-päivämäärän etikettiin. Nykyisin se on yleinen tapa samppanjamaailmassa. Bollinger R.D.:n voi huoletta säilyttää myös pidempään, koska sillä on erittäin hyvä ikäännyttämispotentiaali. Säilytyksen aikana samppanjan aromit kehittyvät edelleen ja alkuperäinen tuoreus muuttaa muotoaan kypsemmäksi. Vuosina 1941 – 1971 Champagne Bollingerin johtajana toimi Madame Elisabeth ’Lily’ Bollinger, joka loi perustan samppanjatalon nykyiselle tyylille. Madame Bollinger oli suuri visionääri ja maailmanmatkaaja ja hänen ansiokseen katsotaan myös Bollingerin nousu maailmanmaineeseen. Bollinger R.D. -samppanjaa pidetään Madame Bollingerin luomuksena ja sen ensimmäinen vuosikerta (1952) lanseerattiin vuonna 1962.

Palkinnot

Essi Avellan 96 pts: There are golden hues to the evolving colour. The wine’s layered nose shows cool restraint with sweet patisserie and roasted chestnut over yellow apple, lemon zest and crunchy yellow plum fruit. Over time in the glass, the charred, tobacco and nutty notes are enhanced with sweet vanilla, dried apricot and apple compote. On the palate, the wine is as vigorous and tight as ever, with a linear and racy body leading to a long, super-saline finish. Slowly and gracefully ageing with potential to reach 98 points in the future. Bottle disgorged 28.10.2022.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12,5 %

Alkon tuotenumero

923183

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Bollinger

Pakkaustyyppi

Pullo

Sokeripitoisuus

3,7 g/litra

Rypäleet

Chardonnay, Pinot Noir

Makeus

Erittäin kuiva

Tuotenumero

1034506