LuomuVegan
Codorníu Ars Collecta Rosé Cava Brut Organic

Codorníu Ars Collecta Rosé Cava Brut Organic


Pirteä & Hedelmäinen

Label: Tapas ja AntipastiLabel: SeurustelujuomaLabel: Salaatit KasvisruokaLabel: Äyriäiset

14,98 €

Löydä Alkosta

Laadukas ja tyylikkään näköinen roseecava Espanjan vanhimmalta viinintuottajalta.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Lohenpunainen

Tuoksu

Tuoksussa on vadelman, mustaherukan ja mansikan intensiivisiä aromeja sekä raikkautta ja kepeyttä antavaa sitruksisuutta.

Maku

Maku on raikas ja tasapainoinen ja siinä on Pinot Noir -rypäleelle tyypillisiä punaisia marjoja sekä aavistus vaniljaisuutta.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Upea alkumalja, mutta sopii erinomaisesti nauttivaksi myös grillatun kalan, lohen, vaaleiden liharuokien ja marjaisten jälkiruokien kanssa.

Valmistus

Rypäleet poimitaan yöllä raikkauden säilyttämiseksi. Viini kypsyy 9 kuukautta sakkojen päällä. Pieni osa viinistä on kypsytetty tammitynnyreissä, mikä tuo viiniin syvyyttä ja vivahteikkuutta.

Tarina

Codorníu Ars Collecta on upea esimerkki Codorníun jo 1500-luvulla alkaneen viinintuotannon perinteistä ja osaamisesta. Tämän luomu-cavan uniikki blendi on syntynyt Codorníun pitkän historian sekä omien omien tarhojen ja viiniköynnösten perinpohjaisen tuntemuksen tuloksena. Rosee-cavan kolme eri rypälelajiketta tulevat kahdella eri ilmastovyöhykkeellä sijaitsevilta tarhoilta, joissa on kullekin rypäleelle optimaaliset olosuhteet ja joissa ne pääsevät kypsymään täyteen potentiaalinsa. Mannermaisen ilmaston alueella Segriássa kasvaa päärypäle Pinot Noir sekä Conca de Barberàssa Trepat. Nämä rypäleet antavat viinille raikkautta ja ikäännyttämispotentiaalia. Upean makumaailman täydentää välimerellisen ilmaston alueella Penedèsissä kasvava Xarel·lo.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

11,5 %

Alkon tuotenumero

529627

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Codorniu Raventos

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

9,4 g/litra

Tuotenumero

1036285