Pehmeä & Kepeä

Lempeä & Makeahko

Pirteä & Hedelmäinen

Vivahteikas & Ryhdikäs

Runsas & Paahteinen

Codorníu Cuvée Barcelona Rosé Brut

Kuohuviinit Espanja
Aperitiivi Aperitiivi Aperitiivi
Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti Tapas Ja Antipasti
Äyriäiset Äyriäiset Äyriäiset
Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala Vähärasvainen kala
Seurustelujuoma Seurustelujuoma Seurustelujuoma
Vegaani Vegaani
Huipputuottaja-Codorníun Cuvée Barcelona -cava on kunnianosoitus Barcelonan värikkäälle arkkitehtuurille ja cavanteon perinteille.
Codorníu Cuvee Barcelona Rosé Brut
Hinta Alkossa
12,98 €
Väri
Lohenpunainen
Maku
Erittäin kuiva, hapokas ja aroimeiltaan runsaan punamarjainen. Runsas suutuntuma ja kestävät, hienot kuplat
Menestys & Maine
Raikkaan marjaisa ja pirteän hapokas Codorníu Cuvee Barcelona Rosé Brut on monipuolinen kuohuviini niin arkeen kuin juhlaankin. Parellada- ja garnacharypäleistä valmistettu roseekuohuva on suoraviivainen herkuttelujuoma ja ruokapöytien monipuolinen yllättäjä. - Ilkka Sirén / Anna 17.10.2019
"Raikkaan marjainen, aromeiltaan vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, myös punaista omenaa muistuttava tuoksu. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaisia, sitruksisia ja karpaloisia vivahteita. Suutuntumaa ryhdistävät terhakoiden kuplien lisäksi mineraalisuus, hento yrttisyys ja punaherukkainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman." Ruokasuositus: Grillattu tai paistettu vaalea liha sekä pastasalaatit. Myös seurusteluun sellaisenaan. - Viinistä viiniin 2021 -opas
The World's Most Admired Wine Brands - Drinks International 2021
Tarina
Cuvée Barcelona -kuohuvan kaunis ulkoasu on kunnianosoitus arkkitehti Josep Puig i Cadafalchille, joka oli yksi tärkeimmistä katalonialaisen jugendin edustajista yhdessä Antoni Gaudín kanssa. Josep Puig i Cadafalch on suunnitellut Codorniun viinitilalla sijaitsevan “Cathedral of cava” -rakennuksen, joka julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi. Sata vuotta aikaisemmin Josep Raventós Fatjó teki maailman ensimmäisen pullon cava Codorniun kellareissa, joten siksi myös vuosiluku 1872 löytyy pullon etiketistä. Cuvée Barcelona Rosé on Codorníun kunnianosoitus tavoille ja viininteon menetelmille, joilla ensimmäiset pullot cavaa valmistuivat. Niiden erikoisuus on pohjaviinin fermentoiminen kolmessa erilaisessa ympäristössä: sementissä, teräksessä ja tammessa. Hillitty tammikontakti tuo cavaan runsautta ja korostaa rypäleiden yksilöllisiä aromeita. Pohjablendin rypäleiden suhde vaihtelee satovuoden parhaiden rypäleiden mukaan. Cuvée Barcelonassa käytetään kuitenkin vain perinteisiä paikallisrypäleitä, roseen tapauksessa etenkin punaista garnacha-lajiketta.
Maa
Tuotetyyppi
Makeus/täyteläisyys
Rypäleet
Garnacha
Parellada
Sokeripitoisuus
11.00 g/litra
Alkoholipitoisuus
12.00 %
Pakkauskoko
75 cl
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Tuottaja

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.


Lue lisää tuottajasta
Alue / luokitus
D.O. Cava
Altian tuotenumero
1025221
Alkon tuotenumero
905004

Ruoka - ja tarjoiluvinkit

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.