Vegan
Codorníu Cuvée Barcelona Rosé Brut

Codorníu Cuvée Barcelona Rosé Brut


Label: Tapas ja AntipastiLabel: Vähärasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: AperitiiviLabel: Äyriäiset

13,49 €

Löydä Alkosta

Huipputuottaja-Codorníun Cuvée Barcelona -cava on kunnianosoitus Barcelonan värikkäälle arkkitehtuurille ja cavanteon perinteille.

Ruoka ja kuvaus

Väri

Lohenpunainen

Maku

Erittäin kuiva, hapokas ja aroimeiltaan runsaan punamarjainen. Runsas suutuntuma ja kestävät, hienot kuplat

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Monipuolisesti erilaisille kylmille alkupaloille - erityisen sopiva merenelävistä tehdylle paellalle

Tarina

Cuvée Barcelona -kuohuvan kaunis ulkoasu on kunnianosoitus arkkitehti Josep Puig i Cadafalchille, joka oli yksi tärkeimmistä katalonialaisen jugendin edustajista yhdessä Antoni Gaudín kanssa. Josep Puig i Cadafalch on suunnitellut Codorniun viinitilalla sijaitsevan “Cathedral of cava” -rakennuksen, joka julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi. Sata vuotta aikaisemmin Josep Raventós Fatjó teki maailman ensimmäisen pullon cava Codorniun kellareissa, joten siksi myös vuosiluku 1872 löytyy pullon etiketistä. Cuvée Barcelona Rosé on Codorníun kunnianosoitus tavoille ja viininteon menetelmille, joilla ensimmäiset pullot cavaa valmistuivat. Niiden erikoisuus on pohjaviinin fermentoiminen kolmessa erilaisessa ympäristössä: sementissä, teräksessä ja tammessa. Hillitty tammikontakti tuo cavaan runsautta ja korostaa rypäleiden yksilöllisiä aromeita. Pohjablendin rypäleiden suhde vaihtelee satovuoden parhaiden rypäleiden mukaan. Cuvée Barcelonassa käytetään kuitenkin vain perinteisiä paikallisrypäleitä, roseen tapauksessa etenkin punaista garnacha-lajiketta.

Palkinnot

LÖYTÖ: harmoninen ja laadultaan erinomainen kuohuviini / Viinilehti 2023

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

905004

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Codorniu Raventos

Suljenta

Luonnonkorkki

Alue

Spain - Cava - Cava

Sokeripitoisuus

11 g/litra

Rypäleet

Parellada, Garnacha

Makeus

Kuiva

Tuotenumero

1025221



Raikkaan marjaisa ja pirteän hapokas Codorníu Cuvee Barcelona Rosé Brut on monipuolinen kuohuviini niin arkeen kuin juhlaankin. Parellada- ja garnacharypäleistä valmistettu roseekuohuva on suoraviivainen herkuttelujuoma ja ruokapöytien monipuolinen yllättäjä.

- Ilkka Sirén / Anna 17.10.2019


"Raikkaan marjainen, aromeiltaan vadelmaa, mansikkaa ja kirsikkaa, myös punaista omenaa muistuttava tuoksu. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaisia, sitruksisia ja karpaloisia vivahteita. Suutuntumaa ryhdistävät terhakoiden kuplien lisäksi mineraalisuus, hento yrttisyys ja punaherukkainen hapokkuus. Kokonaisuus jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman."Ruokasuositus: Grillattu tai paistettu vaalea liha sekä pastasalaatit. Myös seurusteluun sellaisenaan.

- Viinistä viiniin 2021 -opas


The World's Most Admired Wine Brands

- Drinks International 2021