Domaine Rolet Crémant du Jura Blanc Brut

Domaine Rolet Crémant du Jura Blanc Brut


Label: Rasvainen kalaLabel: SeurustelujuomaLabel: PikkusuolaisetLabel: Salaatit Kasvisruoka

24,99 €

Löydä Alkosta

Cremant-kuohuviini Juran vuoristomaiseman kauniilta rinteiltä on raikkaan sitruksinen ja valmistettu luontoa kunnioittaen

Ruoka ja kuvaus

Tuoksu

Kypsän hedelmäinen, persikkaa, omenaa, aprikoosia, mausteisuutta ja kukkaisuuttakin muistuttava tuoksu.

Maku

Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi reilua sitruksisuutta, sekä pähkinää ja paahteisuutta. Tuntuvat kuplat korostavat viinin terhakkaa hapokkuutta ja kokonaisuus jättää suuta supistavan, yrttisenkin jälkivaikutelman.

Ruoka- ja tarjoiluvinkit

Runsaat kala- ja äyriäisruoat hapokkaiden kastikkeiden kera. Myös täyteläiset salaatit.

Valmistus

Tarhat sijaitsee Arbois:n ja Côtes du Juran alueella, 280-380m yli merenpinnan. Tarhat ovat viljelty luonnonmukaisesti ja yli 20-vuotiaat köynnökset on istutettu tiheään kiviseen maaperään . Käsin poimitut rypäleet ja kokonaisena puristetut tertut laitetaan käymään terästankeissa, jonka jälkeen toinen käyminen pullossa (dosage 8g/l) ja pullokypsytys 24kk sakan kanssa. Valmistuksessa käytetään vain luonnollisia hiivoja. Chardonnay:n (n 50%) ja Pinot Noir (11%) lisäksi Domaine Rolet käyttää tässä viinissä alueen alkuperäislajikkeita Savagnin (16%) ja Poulsard (16%)

Tarina

Désiré Rolet aloitti viininvalmistuksen vuonna 1942 pienellä Juran alueella Itä-Ranskassa. Vuonna 1958 hänen 4 lastaan päättivät jäädä perheyritykseen ja ottivat vastuun isältään. Siitä lähtien domaine on noussut alueen johtavaksi tuottajaksi jonka filosofia on luonnonläheisyys sekä puhtaus. Vuosien mittaan he ovat hankkineet vanhoja tarhoja Arbois'n ja Côtes du Juran alueella. Alusta alkaen laadukas viljely on ollut painopisteenä; Nykyään talo on täysin siirtymässä luonnonmukaiseen viljelyyn, mikä voi olla todella vaikeaa heidän jyrkkärinteisillä viinitarhoillaan. Torjunta-aineita ei käytetä, ja maaperää kynnetään jatkuvasti – luoden kauniita, terveitä viinitarhoja. Sitoutuminen laadukkaaseen viininviljelyyn ulottuu valmistukseen, ja talo on tunnettu tasapainoisten, mineraalisten viinien tuottajana, joilla on puhdas ja ehdoton Juran identiteetti. Viineissä on puhtauttaa ja makujen intensiteettiä joka johtuu mm raikkaasta ja viileästä vuoristoilmastosta.

Tuoteryhmä

Kuohuviinit & samppanjat

Alkoholipitoisuus

12 %

Alkon tuotenumero

901127

Tilavuus

0,75 l

Tuotemerkki

Domaine Rolet

Suljenta

Luonnonkorkki

Pakkaustyyppi

Pullo

Alue

France - Jura - Crémant du Jura

Sokeripitoisuus

11 g/litra

Rypäleet

Chardonnay

Makeus

Erittäin kuiva (extra brut)

Tuotenumero

1029532